Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χωρίς Μετρό σήμερα – 24ωρη απεργία και… ταλαιπωρία

απεργία

Με ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες που καθημερινά χρησιμοποιούν το Μετρό για τις μετακινήσεις τους ξεκινά η εβδομάδα. 24ωρη απεργία των εργαζομένων σήμερα (14.05.2018).

Την 24ωρη απεργία στο Μετρό κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ). Το Σωματείο καταγγέλλει ελλείψεις σε προσωπικό, ανταλλακτικά και αναλώσιμα υλικά και κάνει λόγο για ξεπούλημα των συγκοινωνιών.

Με το Μετρό εκτός… λειτουργίας, εκτός από εκείνους που το χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους στην πόλη, θα ταλαιπωρηθούν και όσοι δεν το… χρησιμοποιούν και παίρνουν τα αυτοκίνητά τους. Όπως σε κάθε απεργία, αναμένεται η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας να είναι πολύ περισσότερη απ’ ό,τι συνήθως.

Η ανακοίνωση για την απεργία στο Μετρό

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) τονίζει μεταξύ άλλων ότι «στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού και από την έλλειψη ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών, έρχεται να προστεθεί η αχαρακτήριστη συμπεριφορά της διοίκησης που απρόσκοπτα αρνείται να συζητήσει με την πλειοψηφία των εργαζομένων προτιμώντας να συνδιαλέγεται υπογείως με κομματικά προσκείμενους και υποτακτικούς. Ο προγραμματισμός της εταιρίας όμως, η επιβίωσή της και η διασφάλιση της ασφαλούς και ποιοτικής λειτουργίας της δεν είναι ατομική υπόθεση κανενός και προφανώς δεν εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του ∆ιευθύνοντος Συμβούλου».

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Μετρό προσθέτει επίσης: «Θα σταθούμε απέναντι σε οποιοδήποτε μέλος του κατεστημένου που προάγει και αναδεικνύει τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, με μοναδικό προσόν τους την κομματική υποταγή, που χρησιμοποιούν ακόμα και μαφιόζικες πρακτικές προσπαθώντας να τραμπουκίσουν οποιονδήποτε εργαζόμενο έχει αντίθετη άποψη ή θίγει τα συμφέροντά τους».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις