Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Χρήστος Καλογρίτσας: Συνεχίζεται η απολογία του για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Καλογρίτσας

Το «κατώφλι» του Αρείου Πάγου θα περάσει σήμερα (08.02.2022) εκ νέου προκειμένου να συνεχίσει την απολογία του για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016 ο Χρήστος Καλογρίτσας. Η απολογία του άρχισε την προηγούμενη Τρίτη και διεκόπη για την επόμενη ημέρα ωστόσο λόγω ενός οικογενειακού ζητήματος του επιχειρηματία πήρε αναβολή για σήμερα.

Τόσο ο Χρήστος Καλογρίτσας, όσο και ο βασικός καταγγέλλων στην υπόθεση, κατέθεσε ένα πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, στο οποίο κατά πληροφορίες επιμένει στον ισχυρισμό του περί «εικονικής» συμφωνίας με τη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρία CCC προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και να δημιουργήσει το ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου» φέρεται να λέει ο επιχειρηματίας στην απολογία του. 

Ο επονομαζόμενος και «κόκκινος εργολάβος» είχε καταθέσει και στο πλαίσιο των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής καταγγέλλοντας πως πίσω από αυτό το παρασκήνιο βρισκόταν ο τότε υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Συγκεκριμένα κατήγγειλε πως το καλοκαίρι του 2016 ο Νίκος Παππάς τον κάλεσε και του είπε «Καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομά σου για το κανάλι και τα υπόλοιπα; Μου ανάφερε ο Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Μα τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό».Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα». 

Στα επόμενα χρόνια και μετά το «ναυάγιο» με το διαγωνισμό ο Χρήστος Καλογρίτσας βρέθηκε στο μέσο μίας διαμάχης με το λιβανέζικο όμιλο.

«Το 2020 διαπιστώθηκε πως οι Άραβες όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά έφεραν μια απόφαση ενός διαιτητικού δικαστηρίου. Οι Άραβες υφάρπαξαν μια απόφαση και θέλησαν να την περάσουν με απάτη σε ελληνικό δικαστήριο. Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει – αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει- να σταματήσουν τους Άραβες. Δεν εισακούστηκα. Θέλησαν μετά να με διασύρουν. Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό» ανέφερε στην Προανακριτική Επιτροπή.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Χρήστου Καλογρίτσα αναμένεται να περάσει το «κατώφλι» του Αρείου Πάγου, την προσεχή Πέμπτη,  και ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις