Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Χρήστος Κυριαζής: Τα τραγούδια που αγαπήθηκαν

Χρήστος Κυριαζής: Τα τραγούδια που αγαπήθηκαν

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Χρήστου Κυριαζή, ο οποίος έφυγε σήμερα Τετάρτη (10.11.2021) από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο και πολλά τραγούδια, μέσω τον οποίων θα μνημονεύεται για χρόνια.

Ο Χρήστος Κυριαζής χάραξε τη δικιά του πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή με πολλά τραγούδια – επιτυχίες όπως το «Μου θυμίζεις τη μάνα μου», το «Έλα μωράκι μου», το «Ημεροβίγλι», το «Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια» και πολλά άλλα.

Μπορεί να ξεκίνησε ως επιπλοποιός, λόγω οικογενειακής παράδοσης, όμως η αγάπη του για τη μουσική ήταν τεράστια. Από 12 χρονών έπαιζε κιθάρα και το 1972 δημιούργησε το συγκρότημα «Πρόκες» και νωρίτερα τα συγκροτήματα «Mirabilis Zalapa» και «What a pity».

Σπούδασε στην Ιταλία και όταν επέστρεψε, στράφηκε στη λαϊκή μουσική. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ήρθε με τον δίσκο «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» το 1992, ο οποίος έγινε πλατινένιος, ξεπερνώντας τα 125.000 αντίτυπα.

Ακολούθησαν οι δίσκοι «Επιτυχίες» (1994), «Η αγάπη είναι μία» (1994, «χρυσός» δίσκος των 30.000 αντιτύπων), «Χαμένος Νικητής» (1995), «Άλλο τι θέλω, άλλο τι μπορώ» (1997).

Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις