Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Χριστούγεννα 2022: Η Αθήνα ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Χριστούγεννα 2022: Η Αθήνα ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα
Φωτογραφία Intime

Η Αθήνα γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα ανάβοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα και η πλατεία γέμισε φώτα για να καλωσορίσει το γιορτινό κλίμα. Το δέντρο «ταξίδεψε» στην πρωτεύουσα από το Καρπενήσι και φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια ενώ έχει διακοσμηθεί με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας έχει ύψος 21 μέτρα και στην τελετή φωταγώγησης ήταν καλεσμένοι 20 δήμαρχοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι πάτησαν το κουμπί και άναψαν σιγά σιγά τα λαμπάκια του, τα οποία έχουν μήκος 5 χιλιόμετρα!

Την τελετή παρουσίασαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά. Η Τάμτα τραγούδησε όλες τις επιτυχίες της αλλά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια ζωντανά, στη γιορτή που στήθηκε στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη (1.12.2022) το απόγευμα.

Δείτε τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα:

Από σήμερα και για όλο τον υπόλοιπο μήνα, το κέντρο και οι γειτονιές της Αθήνας θα κινούνται στους «ρυθμούς» των Χριστουγέννων με το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που σχεδιάστηκε για μικρούς και μεγάλους και έχουν επιμεληθεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, το This is Athens, και ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης Αθήνα 9.84.

 

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται δράσεις για όλη την οικογένεια, μουσικές παραστάσεις, «χριστουγεννιάτικα χωριά», πάρτι, εντυπωσιακά σόου, μία πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην πλατεία Ομόνοιας, καθώς και πολλές γιορτινές εκπλήξεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις