Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Χριστούγεννα 2023: Άναψε το δέντρο της Αθήνας στην Πλατεία Συντάγματος

Χριστούγεννα 2023: Άναψε το δέντρο της Αθήνας στην Πλατεία Συντάγματος
Φωτογραφία Eurokinissi

Η Αθήνα «φόρεσε» τα γιορτινά της και υποδέχθηκε τα φετινά Χριστούγεννα με τη φωταγώγηση του μεγάλου δέντρου στην Πλατεία Συντάγματος. 

Η εκδήλωση για τη φωταγωγήση του δέντρου της Αθήνας στην Πλατεία Συντάγματος ξεκίνησε στις 18:00 και ο απερχόμενος δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα παρέα με χιλιάδες Αθηναίους.

Το εντυπωσιακό έλατο στην Πλατεία Συντάγματος έχει ύψος 17 μέτρα και μεταφέρθηκε στην Αθήνα από το Καρπενήσι. Είναι στολισμένο με 24.000 φωτάκια τύπου LED και με εκατοντάδες μπάλες αλλά και πανέμορφα στολίδια που σηματοδοτούν τον ερχομό των Χριστουγέννων.

«Και αυτά τα Χριστούγεννα, η Αθήνα θα λάμψει. Η φωταγώγηση ξεκινά την Πέμπτη από την “καρδιά” της πόλης και απλώνεται σε όλες τις γειτονιές. Καλούμε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να έρθουν στην πλατεία Συντάγματος για να ζήσουν από κοντά την πρώτη λαμπερή γιορτή της φετινής χριστουγεννιάτικης Αθήνας», έχει δηλώσει ο Κώστας Μπακογιάννης για την αποψινή εκδήλωση.

Παρακολουθήστε τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Αθήνας:

Φωτογραφίες από το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας:

Πριν ανάψουν τα φώτα στο δέντρο, η Πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε σε μία μεγάλη μουσική σκηνή και υποδέχθηκε τους ταλαντούχους ερμηνευτές Δώρο Δημοσθένους και Πέννυ Μπαλτατζή που παρουσίασαν διασκευές αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών σε μια μοναδική σύμπραξη με την Athens Big Band.

Οικοδεσπότες της πρώτης εορταστικής βραδιάς των Χριστουγέννων ήταν το αγαπημένο τηλεοπτικό δίδυμο, Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι πολίτες έπρεπε να ανοίξουν τις ομπρέλες τους, επειδή άρχισε να βρέχει.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις