Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Χριστούγεννα στον Πειραιά: Άναψε το πιο φωτεινό γιορτινό δέντρο με Ρούλα Κορομηλά και Πάνο Κιάμο

Χριστούγεννα στον Πειραιά: Άναψε το πιο φωτεινό γιορτινό δέντρο με Ρούλα Κορομηλά και Πάνο Κιάμο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Ο Πειραιάς θα λάμπει αυτά τα Χριστούγεννα, καθώς στην πόλη άναψε χθες (8.12.2023) το πιο φωτεινό γιορτινό δέντρο σε μια φαντασμαγορική βραδιά γεμάτη χρώματα και ήχους παρουσία του Γιάννη Μώραλη και με καλεσμένους την Ρούλα Κορομηλά και τον Πάνο Κιάμο.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Πειραιά που βρίσκεται στο Δημοτικό Θέατρο, φωταγώγησε ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης μαζί με την οικογένειά του, την Βάλια, τον Πέτρο και τη Γιολάντα. Την τελετή για ενόψει των Χριστουγέννων παρουσίασε η Ρούλα Κορομηλά και το πλήθος κόσμου, που έδωσε το παρών διασκέδασε και το γλέντησε υπό τους ήχους των τραγουδιών του Πάνου Κιάμου.

Η νύχτα φωτίστηκε από τα χιλιάδες λαμπιόνια του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Πειραιά. Πρόκειται για ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με ύψος πάνω από 16 μέτρα που «ταξίδεψε» στον Πειραιά από την «πρωτεύουσα» των χριστουγεννιάτικων ελάτων, τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Το δένδρο που έβαλε τον κόσμο στο κλίμα των Χριστουγέννων είναι στολισμένο με περισσότερα από 150.000 λαμπιόνια που ξεπερνούν σε μήκος τα 6 χιλιόμετρα.

Στη φωταγώγηση του δέντρου ο κόσμος απόλαυσε και ένα εντυπωσιακό σόου πολύχρωμων πυροτεχνημάτων που δημιούργησε μια πανδαισία χρωμάτων στον ουρανό του Πειραιά, που μπήκε και επίσημα στα Χριστούγεννα.

Την εντυπωσιακή αυτή εκδήλωση παρουσίασε η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Ρούλα Κορομηλά, ενώ ο δημοφιλής τραγουδιστής Πάνος Κιάμος χάρισε αξέχαστες στιγμές διασκέδασης με τα τραγούδια του στον κόσμο.

 

Το μαγικό σκηνικό των Χριστουγέννων συμπλήρωναν οι νότες και οι μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Πειραιά, των παιδιών της χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η ζωντανή μουσική από τον ραδιοφωνικό σταθμό «My Radio 104,6» σε ένα ξεχωριστό DJ set από τον DJ Αντώνη Δημητριάδη, καθώς και η ερμηνεύτρια Κλαύδια με τον DJ ZAF.

 

«Περήφανος για όσα πετύχαμε»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, καλωσόρισε τους χιλιάδες πολίτες στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ευχαρίστησε την Ρούλα Κορομηλά, τον Πάνο Κιάμο και όσους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση  μίλησε για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην πόλη.

«Με σύνθημα «Χριστούγεννα στον Πειραιά, Γιορτές στις Γειτονιές», διοργανώσαμε, για ακόμα μια γιορτινή περίοδο, ένα πλούσιο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες για όλους και κυρίως για τα παιδιά που είναι οι πρωταγωνιστές των εορτών, τα οποία θέλουμε να βλέπουμε χαρούμενα και χαμογελαστά. Ο Πειραιάς φόρεσε τα γιορτινά του από άκρη σε άκρη. Είμαι ικανοποιημένος και κυρίως αισιόδοξος για το μέλλον του Πειραιά. Η πόλη μας προοδεύει, αλλάζει ημέρα με την ημέρα, βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα, αποκτά δυναμική, γίνεται ακόμη πιο σύγχρονη και εξωστρεφής. Είναι πλέον μια πόλη που αξίζει να ζεις. Ως Δήμαρχος του Πειραιά νιώθω υπερήφανος για όσα έχουμε πετύχει», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μώραλης.

Ανακυκλώσιμα υλικά

Τα φωτιστικά στολίδια του δέντρου, καθώς και ο εντυπωσιακός εορταστικός στολισμός του Πειραιά, αποτελείται αποκλειστικά από λαμπτήρες τύπου LED χαμηλής κατανάλωσης με πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά, στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου για εξοικονόμηση ενέργειας, περιορισμό στην κατανάλωση και ενίσχυση της βιωσιμότητας των χριστουγεννιάτικων εγκαταστάσεων.

Τη διοργάνωση της φωταγώγησης του Δένδρου είχε η Διεύθυνση Εξωστρέφειας – Destination Piraeus και η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού -Μηχανολογικού, ενώ η εκδήλωση μεταδόθηκε μέσω live streaming από το ΚΑΝΑΛΙ 1 (youtube, facebook).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις