Ελλάδα

Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο!

Σε ένα γιορτινό περίπατο στις αίθουσές του προσκαλεί μικρούς και μεγάλους το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 13:00.

Συγκεκριμένα, από τις 11:00 έως τις 12:00, αρχαιολόγοι του Μουσείου θα ξεναγήσουν το κοινό στη νέα περιοδική έκθεση «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια… Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος-19ος αιώνας».

Στις 12:00 το ταξίδι στον χρόνο συνεχίζεται στην αίθουσα του Βωμού. Έθιμα που σχετίζονται με την περίοδο των Χριστουγέννων και την υποδοχή του νέου χρόνου από την Ελλάδα της εποχής των περιηγητών παντρεύονται με ανάλογα έθιμα και δοξασίες των αρχαίων Ελλήνων, ενώ μία χριστουγεννιάτικη ιστορία του Παπαδιαμάντη μάς μεταφέρει κάτι από τη μαγεία αυτών των γιορτινών ημερών (αφηγείται η Νίκη Κάπαρη και συνοδεύει με ήχους, κάλαντα και τραγούδια ο Γιάννης Ψειμάδας).

Στις 12:30 η χορωδία νέων Vocal Inventions Ensemble, υπό τη διεύθυνση της Όλγας Αλεξοπούλου, θα ερμηνεύσει έργα των Arlen, Caccini, Coulais, Curter & Hudson, Gjeilo, Jenkins, Pierpoint, Purcel, Rutter, καθώς και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κλείνοντας μελωδικά το εορταστικό πρόγραμμα.

Για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι απαραίτητη η προμήθεια του εισιτηρίου εισόδου. Οι δηλώσεις συμμετοχής για την ξενάγηση στην περιοδική έκθεση ξεκινούν μισή ώρα πριν την έναρξη της δράσης στο γραφείο πληροφοριών της εισόδου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα αποκάλυψη για τον θάνατο της Μυρτούς στην Κεφαλονιά: Ο 66χρονος είχε στείλει ξανά χρήματα στην 19χρονη
Στο κάδρο των Αρχών, βρίσκεται ο 66χρονος που επικοινώνησε τελευταίος με την Μυρτώ καθώς και ένας «Δημήτρης», που φέρεται να ήταν το όνομα που άκουσε ο 66χρονος λίγο πριν διακοπεί η συνομιλία του με την 19χρονη
Κεφαλονιά Μυρτώ
Για 6η ημέρα μπλοκάρουν το λιμάνι της Μυτιλήνης οι κτηνοτρόφοι - Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις
«Δεν δεχόμαστε να πίνουμε νερό με το αίμα των σφαγμένων ζώων μας» - Την ίδια στιγμή η συνεχιζόμενη επί δέκα μέρες μη τροφοδότηση του νησιού με προϊόντα έχει απορρυθμίσει πλήρως την αγορά
Κτηνοτρόφοι συμμετέχουν στο παλλεσβιακό συλλαλητήριο, εμποδίζοντας τη φόρτωση και εκφόρτωση φορτηγών από τα επιβατηγά πλοία της γραμμής, στο λιμάνι της Μυτιλήνης