Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Χρυσή Αυγή: Αντιφασιστική διαδήλωση για να “τρέξει” γρηγορότερα η δίκη

Χρυσή Αυγή: Αντιφασιστική διαδήλωση για να “τρέξει” γρηγορότερα η δίκη
φωτογραφία: Eurokinissi

Αντιφασιστική διαδήλωση στο Εφετείο, Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, ενόψει της συνεδρίασης του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή.

Όπως ανακοίνωσε η ΚΕΕΦΡΑ (Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή) η διαδήλωση ορίστηκε για την Τρίτη 13 Νοεμβρίου και αποσκοπεί στο να επιταχυνθεί η διαδικασία στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή.

Επιπλέον, η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα (29.10.2018) με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου δεν πραγματοποιήθηκε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση για τη δίκη και τη Χρυσή Αυγή:

“Παρά την ενημέρωση ότι η αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ θα συναντούσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα αιτήματα για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής, ενημερωθήκαμε έκπληκτοι από την Αστυνομία στην είσοδο του υπουργείου, ότι ο υπουργός δεν θα βρίσκεται στο κτίριο!

Επί της υποδοχής μάλιστα έφτασε και μία κλούβα των ΜΑΤ! Φαίνεται ότι αυτό το υπουργείο δεν ανέχεται την παρουσία αντιφασιστικής δράσης στις πύλες του.

Στην πράξη, η δίκη της Χρυσής Αυγής κινδυνεύει να εκφυλιστεί από την κωλυσιεργία των συνηγόρων υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής και το Υπουργείο Δικαιοσύνης σφυρίζει αδιάφορα¨.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε τελικά με τους τους εκπροσώπους του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γεώργιο Σάρλη, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Μαρία Γιαννακάκη, Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι δεν υπήρξε η παραμικρή δέσμευση για λύση.

Eurokinissi: Σκηνή από τη δίκη της Χ.Α. (αρχείο)

Στην συνάντηση τέθηκαν τα εξής ζητήματα :

1. Αποκλειστική απασχόληση των δικαστών και όχι μονάχα προέδρου και εισαγγελέα, για τη συγκεκριμένη δίκη.
2.Διεξαγωγή των συνεδριάσεων του δικαστηρίου στο Εφετείο και όχι στον Κορυδαλλό σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Παρασκευόπουλου.
3. Εντατικοποίηση των δικασίμων με καθημερινές συνεδριάσεις με στόχο να γίνονται 15 το μήνα.
4. Με διάθεση όλων των απαιτούμενων τεχνικών μέσων για να διεκπεραιώσει το έργο του το δικαστήριο.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγοροι πολικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος Σαχζάτ Λουκμάν, Κώστας Μανταίος, πρόεδρος ΣΦΕΑ, Μαρία Κασκαρίκα, Βασίλης Συλαϊδής, εκπρόσωπος ΕΚΑ, Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Μακρυνός, εκπρόσωπος Δήμου Κορυδαλλού, Νίκος Στραβελάκης, πανεπιστημιακός και Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε να υπάρξει άμεσα η συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με την πολιτική αγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής ώστε να δοθούν απαντήσεις στο υπόμνημα που έχει απευθύνει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις