Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Χρυσή Αυγή: Ασύλληπτα μέτρα ασφαλείας για την ιστορική μέρα! «Φρούριο» το Εφετείο

Χρυσή Αυγή
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Ελικόπτερα, drone και παρατηρητές αστυνομικούς στις ταράτσες γύρω από το Εφετείο, θα περιλαμβάνουν τα μέτρα για τις συγκέντρωσης αντιφασιστών έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, με αφορμή την πολυαναμενόμενη απόφαση της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή.

Η πρώτη συγκέντρωση ενάντια στην Χρυσή Αυγή έχει προγραμματιστεί στις 08:00 το πρωί της Τετάρτης, 07.10.2020, έξω από το Εφετείο και για το λόγο αυτό οι δρόμοι πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου, αλλά και στην Λ. Αλεξάνδρας, από τον Κόμβο με την Λ. Κηφισίας μέχρι και την οδό Λουκάρεως θα ξεκινήσουν σταδιακά να κλείνουν από τις 07:00 το πρωί.

Παράλληλα από το απόγευμα της Τρίτης, 06.10.2020, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων στην οδό Λουκάρεως αλλά και στους παράλληλους δρόμους που εφάπτονται με το Εφετείο. Μάλιστα από τις 20:00 το βράδυ, γερανοί της Τροχαίας θα απομακρύνουν οχήματα που οι κάτοχοί τους τα έχουν σταθμεύσει σ’ αυτά τα σημεία.

«Αστακός» οι γύρω δρόμοι για την απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή

Όσων αφορά στα μέτρα της Αστυνομίας θα είναι αυστηρότατα, καθώς πάνω από 1.500 αστυνομικοί θα κληθούν να τα εφαρμόσουν. Διμοιρίες των ΜΑΤ, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ (πρώην ΔΕΛΤΑ), παρατηρητές στις ταράτσες, αστυνομικοί της Κρατικής και της Δημόσιας Ασφάλειας και τροχονόμοι θα συμμετέχουν στα μέτρα, έχοντας εντολές για διακριτική παρουσία όσο η κατάσταση κυλά σε ομαλά επίπεδα και αυστηρές εντολές για άμεση επέμβαση, σε περίπτωση επεισοδίων.

Μάλιστα έντονη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει από τις πρώτες πρωινές ώρες σε δημόσια και κυβερνητικά κτήρια στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αποφευχθούν ενέργειες δολιοφθοράς.

Πάντως και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιτελών της ΕΛ.ΑΣ, που άλλωστε έχουν σχεδιάσει τα μέτρα για το Εφετείο, στις συγκεντρώσεις θα υπάρχουν χιλιάδες κόσμου και για το λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η επιστράτευση άνω των 1.500 αστυνομικών ώστε να αποφευχθούν παρατράγουδα που είναι δυνατόν να σημειωθούν, ανάλογα με την απόφαση του Δικαστηρίου.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου.
Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις