Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της στην Αθήνα

Επίθεση από αγνώστους σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην οδό Δεληγιάννη 50, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 02:30, οι δράστες πήγαν με δύο αυτοκίνητα στο κτίριο όπου στεγάζεται η Χρυσή Αυγή στην οδό Δεληγιάννη, και αφού αναρριχήθηκαν με πτυσσόμενη σκάλα στον 2ο όροφο, έσπασαν την τζαμαρία και έριξαν στον εσωτερικό χώρο τέσσερα γκαζάκια, προκαλώντας μικρής έκτασης πυρκαγιά.

Αμέσως μετά, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, αλλά έγιναν αντιληπτοί και καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς. Στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού, ένα από τα οχήματα των δραστών συγκρούστηκε με περιπολικό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση για το περιστατικό ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Οι έρευνες αυτή τη στιγμή στρέφονται προς τα Εξάρχεια, καθώς προς τα εκεί κατευθύνθηκαν τα δύο αυτοκίνητα. Οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό οι δράστες να τα έχουν κρύψει σε κάποιο ιδιωτικό γκαράζ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έτρεξαν στα χωράφια για να σωθούν τα 3 μέλη της οικογένειας που μαχαιρώθηκαν από τον 37χρονο στα Μέγαρα – «Δεν είναι κακός άνθρωπος»
Ο ξάδελφος του δράστη αποκάλυψε πως ο λόγος που ο 37χρονος βγήκε εκτός εαυτού πιθανότητα ήταν ότι έμαθε πως θα εισαχθεί ξανά σε ψυχιατρική κλινική
Πόρτα
1
Τιτάνια η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στο εργοστάσιο ξυλείας στις Σέρρες – Κάηκαν 600 στρέμματα και αποθήκες
Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 31 οχήματα - Δεν έχουν απειληθεί οικισμοί - Η καύσιμη ύλη που περιέχει η επιχείρηση δεν βοηθά στην κατάσβεση της φωτιάς
Φωτιά
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 5 περιοχές – Συναγερμός σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Αιγαίο και Κρήτη
Οι άνεμοι σήμερα Τετάρτη (2.7.2025) στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και από νωρίς το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ
φωτιά