Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Χρυσή Αυγή: Προσαγωγές οπαδών του Λαγού – Αποθέωση της Μάγδας Φύσσα από το ΠΑΜΕ

Χρυσή Αυγή: Προσαγωγές οπαδών του Λαγού – Αποθέωση της Μάγδας Φύσσα από το ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο κάνουν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Κλειστή είναι η λεωφόρος Αλεξάνδρας στο ρεύμα καθόδου στο ύψος του Εφετείου.

Λίγο πριν τις 10 επικράτησε ένταση όταν λίγα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν φραστικά στα μέλη του ΠΑΜΕ.

Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο δικαστήριο η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία χαιρέτισε τα μέλη του ΠΑΜΕ τα οποία την καταχειροκρότησαν.

Τελικά, λίγο πριν τις 10 το πρωί η αστυνομία προχώρησε σε 7 προσαγωγές οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί συνεχίζεται η διαδικασία στο Εφετείο της Αθήνας για τον καταλογισμό των ποινών των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Η καταδίκη της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής πρέπει να συνοδευτεί με τις ανώτερες ποινές. Η εγκληματική της δράση επιβεβαιώθηκε με πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, είναι απόρροια της φασιστικής και ναζιστικής της ιδεολογίας. Δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για το φασισμό και το ναζισμό.

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, η νεολαία και οι φορείς του μαζικού κινήματος συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό, χωρίς κανέναν εφησυχασμό, στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, παντού. Αποτελεί θράσος η εμφάνιση που ετοιμάζεται να κάνει o καταδικασμένος Λαγός και η ομάδα του έξω από το Εφετείο της Αθήνας, κατά την ανακοίνωση των ποινών. Καλούμε τα συνδικάτα της Αθήνας, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς σε συγκέντρωση ώστε να φτάσει η δίκη μέχρι το τέλος της, μέχρι την επιβολή των ανώτερων ποινών».

Μέτρα και κλειστοί δρόμοι γύρω από το Εφετείο

Και σήμερα από νωρίς το πρωί ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή γύρω από το Εφετείο. 

Δεν επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τις 5:00 η κυκλοφορία των οχημάτων, στις εξής οδούς:

– Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

– Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάϊμπ – Θεοδόσης Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις