Τετάρτη, 19 Ιουν.
35oC Αθήνα

“Χτίζουν” ένταση οι Τούρκοι στα Ίμια – Νέες εικόνες από τις εργασίες στο φυλάκιο – Μέχρι και το Barbaros έβγαλαν στο Αιγαίο

“Χτίζουν” ένταση οι Τούρκοι στα Ίμια – Νέες εικόνες από τις εργασίες στο φυλάκιο – Μέχρι και το Barbaros έβγαλαν στο Αιγαίο

– Άρχισαν το πρωί οι εργασίες στο νησί Τσαβούς απέναντι από τα Ίμια
– Τα τουρκικά ΜΜΕ “βομβαρδίζουν” το διαδίκτυο με φωτό και βίντεο από την περιοχή
– Έβγαλαν την φρεγάτα Barbaros σε ρόλο μπαμπούλα ανοικτά της Μήλου

Μπορεί σήμερα το μήνυμα να ήταν διπλό προς την Άγκυρα τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα όσο και από τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο αλλά η Τουρκία δεν δείχνει διάθεση να χαμηλώσει τους τόνους της προκλητικότητας.

Τα μέτωπα που έχει ανοίξει είναι πολλά και σε κάθε ευκαιρία προκαλεί παίζοντας ακόμα και το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Λίγα 24ωρα μετά το επεισόδιο στα Ίμια και ενώ ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον είναι ήδη σε τουρκικό έδαφος, οι τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο.

Σήμερα, και ενώ είναι σε εξέλιξη η άσκηση Αστραπή, η φρεγάτα Barbaros βρέθηκε σε διεθνή ύδατα αλλά πολύ κοντά σε ελληνικά εδάφη, νότια της Μήλου, παίζοντας το ρόλο του μπαμπούλα.

Ο πλους του τουρκικού πλοίου παρακολουθείται, όπως πάντα, διακριτικά, από ελληνικό πολεμικό πλοίο και συγκεκριμένα από τη φρεγάτα “Θεμιστοκλής”.

Τέλος έγινε γνωστό ότι στην περιοχή του Καφηρέα, με κατεύθυνση βόρεια, πλέει ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό.

Χτίζουν μέρα και νύχτα οι τούρκοι το φυλάκιο

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ εξακολουθούν να παίζουν το παιχνίδι της προπαγάνδας συνεχίζοντας να δημοσιεύουν φωτογραφίες με τις εργασίες που γίνονται απέναντι από τα Ιμια στο φυλάκιο στο οποίο όπως αναφέρουν θα εγκατασταθούν θερμικές κάμερες.

Ηδη, η πλατφόρμα μετέφερε στο νησάκι Τσαβούς τον εκσκαφέα – παρά την θαλασσοταραχή – και άρχισε να σκάβει σήμερα το πρωί. Μάλιστα όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε τρείς εβδομάδες.

Η αποβάθρα θα έχει 300 μέτρα μήκος και 70 πλάτος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις