Ελλάδα

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη για Πάτρα: Σύντομα θα έχουμε εικόνα και για το θάνατο των άλλων παιδιών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο την πολύκροτη υπόθεση με τους ανεξήγητους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα. Στο θρίλερ που εκτυλίσσεται τους τελευταίους μήνες με την οικογένεια από την αχαϊκή πρωτεύουσα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, μιλώντας το Σάββατο στην ΕΡΤ. 

«Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός το οποίο βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με τα τραγικά γεγονότα της Πάτρας, όπου όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις βάσιμα οδηγούν στο ότι έχουμε εγκληματική συμπεριφορά, γι’ αυτό και γίνεται η διερεύνηση, σε επίπεδο κύριας ανάκρισης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική. 

Μιλώντας για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας που αντιμετωπίζεται από τις δικαστικές αρχές ως εγκληματική ενέργεια, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι αποτέλεσε το έναυσμα για να αρχίσει η διεξοδική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το θάνατο των τριών παιδιών που είναι ακόμη σε εξέλιξη: «Στην όλη υπόθεση κάτι δεν πήγαινε καλά. Υπήρχαν σημαντικά ερωτηματικά ως προς το θάνατο της μικρής Γεωργίας και για το λόγο αυτό δόθηκαν οι οδηγίες από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στο τμήμα Ανθρωποκτονιών», είπε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «To προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε οδηγούσε σε βάσιμες ενδείξεις ότι ο θάνατος της Γεωργίας πιθανότατα να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια».

«Από τη στιγμή που επήλθε ο θάνατος και υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις από πλευράς ιατροδικαστικής υπηρεσίας γρήγορα η υπόθεση οδηγήθηκε στο τμήμα ανθρωποκτονιών», ανέφερε σχετικά με το πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στην εξιχνίαση της υπόθεσης που πλέον βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Σύντομα θα έχουμε εικόνα και για το θάνατο των άλλων παιδιών

Μιλώντας για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι γίνεται μια πλήρης έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία και όπως είπε «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαλευκανθεί πλήρως και ο θάνατος των άλλων παιδιών. Υπάρχουν σημαντικά ερωτηματικά. Με τη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που εξετάζονται κάθε ημέρα έχουμε νέα στοιχεία».

Όπως δήλωσε ο κ. Οικονόμου στην εκπομπή «Επτά» όταν γίνονται αντιληπτά τέτοιου είδους περιστατικά βίας εις βάρος ανηλίκων θα πρέπει να τα καταγγέλλουμε και να μη σιωπούμε.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πρωτοποριακή επέμβαση: Έλληνας γιατρός από την Κίνα χειρούργησε ασθενή στην Αθήνα – «Αυτό είναι μόνο η αρχή»
Το σημαντικό είναι το πώς γίνεται η μετάδοση των δεδομένων από τις εντολές που δίνει ο γιατρός στα μηχανήματα, για να φτάσουν την ίδια ακριβώς στιγμή στον ασθενή
Τηλεχειρουργική ρομποτική επέμβαση στην Ελλάδα
Πανελλήνιες 2026: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες – Πώς μπορούν να τις δουν οι υποψήφιοι
Οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στα σχολεία, ενώ όσοι υποψήφιοι είχαν δηλώσει στη σχετική πλατφόρμα το κινητό τους τηλέφωνο, λαμβάνουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
Ενισχύονται τα δρομολόγια του Τραμ για την εξυπηρέτηση των θεατών του Ράλλυ Ακρόπολις
Λόγω του Ράλλυ Ακρόπολις από τις 16:00 έως τις 19:00 θα εκτελούνται ειδικά δρομολόγια Τραμ χωρίς ενδιάμεσες στάσεις από τις στάσεις ΣΕΦ και Πικροδάφνη προς την προσωρινή στάση εξυπηρέτησης εντός του Ellinikon Sports Park
Τραμ