Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ύμνοι Bild για την Ελλάδα: «Το γαλανόλευκο χριστουγεννιάτικο θαύμα» – «Σκιές» η ακρίβεια και η φοροδιαφυγή

Ύμνοι Bild για την Ελλάδα: «Το γαλανόλευκο χριστουγεννιάτικο θαύμα» – «Σκιές» η ακρίβεια και η φοροδιαφυγή

«Οι Έλληνες επιφυλάσσουν στην Ευρώπη ένα γαλανόλευκο χριστουγεννιάτικο θαύμα», τονίζει η γερμανική εφημερίδα Bild Zeitung, σε ένα δημοσίευμα – ύμνο για την Ελλάδα.

Με τίτλους όπως, «το ελληνικό, γαλανόλευκο θαύμα», η Bild φιλοξενεί συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι «η θετική ιστορία στην Ευρωζώνη».

«Η Ελλάδα είναι σήμερα είναι ένας δυναμικός, εξωστρεφής προορισμός για τους επενδυτές, με ισχυρή φωνή στην καρδιά της Ε.Ε. και μια οικονομία που βιώνει μια πρωτόγνωρη αναγέννηση», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα το 2010 ήταν η προβληματική χώρα της Ευρώπης ενώ κινδύνευσε να βρεθεί και εκτός του ευρώ, η εφημερίδα σημειώνει ότι «ειδικά οι Έλληνες επιφυλάσσουν στην Ευρώπη ένα γαλανόλευκο χριστουγεννιάτικο θαύμα». 

«Είμαστε η θετική ιστορία στην Ευρωζώνη»

«Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας αναμένεται να είναι φέτος και το επόμενο έτος ένα από τα χαμηλότερα μεταξύ των βιομηχανικών χωρών, η ανεργία εξακολουθεί να μειώνεται και οι ξένες άμεσες επενδύσεις συμβάλλουν σε μια ισχυρή και σταθερή ανάπτυξη», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης και τονίζει: «Αντιστρέψαμε την κατάσταση. Η Ελλάδα δεν είναι πια το πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης. Είμαστε η θετική ιστορία στην ευρωζώνη».

Πάντως, η Bild καταγράφει και τα φλέγοντα ζητήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η χώρα, όπως  ακρίβεια και η φοροδιαφυγή. «Σκιές που παραμένουν είναι οι υψηλές τιμές βασικών αγαθών και η φοροδιαφυγή», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Οι Έλληνες πληρώνουν τις υψηλότερες τιμές στα καθημερινά αγαθά και τις υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη. 

Και μέχρι σήμερα παραμένει άλυτο ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα: η φοροδιαφυγή, που παραμένει «εθνικό σπορ» και αντιστοιχεί στο ήμισυ των κρατικών δαπανών, σύμφωνα με την Bild Zeitung.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις