Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Υπάλληλος νοσοκομείου έδινε πλαστά πιστοποιητικά υγείας σε εκδιδόμενες – Πάνω από 100 περιπτώσεις

Υπάλληλος νοσοκομείου έδινε πλαστά πιστοποιητικά υγείας σε εκδιδόμενες – Πάνω από 100 περιπτώσεις
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθη το πρωί ένας υπάλληλος νοσοκομείου της Αττικής, κατηγορούμενος για δωροληψία υπαλλήλου και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο υπάλληλος νοσοκομείου φέρεται να εξέδιδε και να  χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά υγείας σε εκδιδόμενες γυναίκες με το αζημίωτο φυσικά, χωρίς οι γυναίκες αυτές να κάνουν στις προβλεπόμενες και απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Η δουλειά του συγκεκριμένου υπαλλήλου ήταν να κάνει ανάλυση στα δείγματα αίματος που έχουν ληφθεί  από τους εξεταζόμενους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο εν λόγω υπάλληλος που είχε και πρόσβαση στα υπηρεσιακά έγγραφα και αρχεία της Υπηρεσίας του, συμπλήρωνε και εξέδιδε ιατρικές βεβαιώσεις, χωρίς, στις περισσότερες περιπτώσεις, να έχουν γίνει οι προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και άλλες μολυσματικές νόσους.

Τις βεβαιώσεις αυτές, τις έδινε στη συνέχεια στις ενδιαφερόμενες γυναίκες.

Πώς γινόταν η «δουλειά» – Έτσι παρέκαμπτε τη διαδικασία

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, μετά την έκδοση αποτελεσμάτων για εξετάσεις που ήταν αρμόδιος ο ίδιος, αλλά και εξετάσεων μη αρμοδιότητάς του, προχωρούσε στη βεβαίωση – επικύρωσή τους, υπογράφοντας ο ίδιος επ’ ονόματι αρμόδιου ιατρού και βάζοντας πλαστή στρογγυλή σφραγίδα του νοσοκομείου σε αυτά!

Με τον τρόπο αυτό παρέκαμπτε την προβλεπόμενη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα έπρεπε να ελεγχθούν – θεωρηθούν από ιατρό και ακολούθως οι σχετικές βεβαιώσεις να χορηγηθούν στις ενδιαφερόμενες από την γραμματεία του νοσοκομείου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο συλληφθείς, κυρίως από αρχές του 2023, λειτούργησε με τον προαναφερόμενο τρόπο σε τουλάχιστον 101 ταυτοποιημένες περιπτώσεις – βεβαιώσεις, από διάφορες περιοχές της χώρας, με σκοπό τον πορισμό παράνομου εισοδήματος, ενώ για κάθε περίπτωση λάμβανε το χρηματικό ποσό των 60-80 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο, 4 ιατρικές εξετάσεις και 2 πλαστές σφραγίδες. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις