Ελλάδα

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προτίθεται να αναλάβει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών γνωστοποιεί την πρόθεση της Ελλάδας να αναλάβει η ίδια, με ελληνικά πλοία ή με άλλον ενδεδειγμένο τρόπο, τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “η Ελλάδα δηλώνει εκ νέου τη βούλησή της και προτείνει να αναλάβει η ίδια, με ελληνικά πλοία ή με άλλον ενδεδειγμένο τρόπο, τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, μέσω των υφιστάμενων διαύλων, όπως ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών”.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρεται και στην απαγόρευση του απόπλου από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας. Όπως τονίζεται, οι ομάδες Ελλήνων και ξένων πολιτών “δεν είχαν λάβει τις απαιτούμενες άδειες βάσει των κανόνων ασφαλείας” και ως εκ τούτου “ήταν απαραίτητη η προστασία και ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής”.

Το υπουργείo εξωτερικών ισχυρίζεται ότι “οι θέσεις της Ελλάδας για την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού της Γάζας και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή είναι γνωστές και σταθερές. Εξίσου γνωστή είναι η θέση αρχής της Ελλάδας για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή χρήσης βίας”.

“Έτσι, προκειμένου να μεταφερθεί η ανρθωπιστική βοήθεια, το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε επαφές με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση της αποστολής από την χωρα μας” επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης
Συνέλαβαν τον πλοίαρχο του “Audacity of hope”

Ανάγκασαν τον στολίσκο για τη Γάζα να επιστρέψει στο λιμάνι

Χαμάς κατά Ελλάδας για το “μπλόκο” στο καράβι για τη Γάζα!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρή γυναίκα στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου – Έστρεψε το όπλο πάνω της και αυτοκτόνησε  
Η γυναίκα διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία της πνοή - Συγκλονίζει η μαρτυρία του εκπαιδευτή που ήταν δίπλα της: «Έβαλε το όπλο κάτω από τον λαιμό της και αυτοκτόνησε»
Το σκοπευτήριο Μαλεβιζίου
Απέπλευσε το πλοίο «Κίσσαμος» από τη Μήλο μετά την προσάραξη: «Έγινε μπλακ άουτ και συνέχισε ακυβέρνητο» λέει επιβάτης
«Στο σημείο έφτασε το Λιμενικό, ψαράδες της περιοχής αλλά και άλλο επιβατικό πλοίο, σε περίπτωση που χρειαζόταν να γίνει επέμβαση ή βοήθεια», περιέγραψε η γυναίκα στο newsit.gr
Εικόνα μέσα από το πλοίο Κίσσαμος
Η Φυσική ανεβάζει τις Ιατρικές και τις Πολυτεχνικές σχολές - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις των πανεπιστημίων
Στο 1ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξουν πτωτικές τάσεις, καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων κινήθηκαν σε γενικές γραμμές σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.
Ανάρτηση βαθμολογιών Πανελληνίων 13
Πορτοκαλί συναγερμός για πυρκαγιές σήμερα – Αττική, Πελοπόννησος και Εύβοια στο επίκεντρο
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους
Άτομο εντοπίστηκε νεκρό σε πυρκαγιά σε μονοκατοικία στην διασταύρωση των οδών Αγίας Μαγδαληνής και Φιλικής Εταιρείας στη περιοχή της Ραφήνας. Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)