Ελλάδα

Υπερπανσέληνος και Ακρόπολη: Μαγική εικόνα [pics]

Μια... πρόγευση των όσων πρόκειται να δούμε απόψε, όταν θα κάνει την εμφάνισή της η υπερπανσέληνος, έδωσε το φεγγάρι που φώτισε τον αττικό ουρανό το βράδυ της Κυριακής. Και πάνω από την Ακρόπολη, το θέαμα ήταν απλά εντυπωσιακό.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Παρθενώνας “λούστηκε” από το φως του φεγγαριού κι εκείνο έπαιξε τα δικά του παιχνίδια. Για… καλή μας τύχη αυτή η μαγική εικόνα αποτυπώθηκε στις φωτογραφίες του Andrea Bonetti για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δείτε τις 

Η υπερπανσέληνος του Νοεμβρίου θα είναι η μεγαλύτερη πανσέληνος των τελευταίων 70 ετών αφού το φεγγάρι θα είναι 14% μεγαλύτερο και 30% φωτεινότερο από ότι συνήθως.

Όλα αυτά θα συμβούν γιατί θα έρθουμε τόσο κοντά με τον δορυφόρο μας, όσο δεν έχουμε έρθει από τον Ιανουάριο του 1948. Το φαινόμενο θα επαναληφθεί στις 15 Νοεμβρίου του 2034.

Η υπερπανσέληνος της 14ης Νοεμβρίου θα σπάσει το ρεκόρ το αιώνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αριστοτέλης Δαμίγος: Στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το «ύστατο χαίρε» στον Έλληνα σύνδεσμο του ελικοπτέρου που έπεσε στην Ψάθα
Ο Αριστοτέλης Δαμίγος ήταν πιλότος και συντονιστής-μεταφραστής και έχασε τη ζωή του στη σύγκρουση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα
Ο Αριστοτέλης Δαμίγκος, 8