Ελλάδα

Υπερπανσέληνος και Ακρόπολη: Μαγική εικόνα [pics]

Μια... πρόγευση των όσων πρόκειται να δούμε απόψε, όταν θα κάνει την εμφάνισή της η υπερπανσέληνος, έδωσε το φεγγάρι που φώτισε τον αττικό ουρανό το βράδυ της Κυριακής. Και πάνω από την Ακρόπολη, το θέαμα ήταν απλά εντυπωσιακό.

Ο Παρθενώνας “λούστηκε” από το φως του φεγγαριού κι εκείνο έπαιξε τα δικά του παιχνίδια. Για… καλή μας τύχη αυτή η μαγική εικόνα αποτυπώθηκε στις φωτογραφίες του Andrea Bonetti για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δείτε τις 

Η υπερπανσέληνος του Νοεμβρίου θα είναι η μεγαλύτερη πανσέληνος των τελευταίων 70 ετών αφού το φεγγάρι θα είναι 14% μεγαλύτερο και 30% φωτεινότερο από ότι συνήθως.

Όλα αυτά θα συμβούν γιατί θα έρθουμε τόσο κοντά με τον δορυφόρο μας, όσο δεν έχουμε έρθει από τον Ιανουάριο του 1948. Το φαινόμενο θα επαναληφθεί στις 15 Νοεμβρίου του 2034.

Η υπερπανσέληνος της 14ης Νοεμβρίου θα σπάσει το ρεκόρ το αιώνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανακοίνωση Τυχεροπούλου για οριστική απομάκρυνση της από ΟΠΕΚΕΠΕ: «Σκανδαλώδης απόφαση και συγκάλυψη»
Τι απαντά η Παρασκευή Τυχεροπούλου στην απόφαση της Διοίκησης ΑΑΔΕ να τεθεί εκτός του «Νέου ΟΠΕΚΕΠΕ»: «Για σκανδαλώδη απόφαση και συγκάλυψη του σκανδάλου» κάνει λόγο η ίδια
ΟΠΕΚΕΠΕ
Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η δίκη για τον θάνατο της 21χρονης Έμμας στην Θεσσαλονίκη
Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αλλά αναβλήθηκε, καθώς εκκρεμεί στα αστικά δικαστήρια η απόφαση αναφορικά με την αγωγή αποζημίωσης - λόγω ψυχικής οδύνης - που υποβλήθηκε κατά της συνοδηγού
Η 21χρονη Έμμα Καρυωτάκη που σκοτώθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2022