Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Μεταμόρφωση – Κανονικά η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Μεταμόρφωση – Κανονικά η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στη Μεταμόρφωση Αττικής, που είχε διακοπεί για ώρες χθες, λόγω της μεγάλης φωτιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών.

Η κίνηση από χτες το βράδυ γινόταν από δύο λωρίδες για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας, αλλά από τις 11.30 σήμερα δόθηκε κανονικά όλος ο οδικός άξονας, καθώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας πλέον από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη, αλλά έχει πέσει πολύ η ένταση της και υπάρχει πολύ λιγότερος καπνός.

Ένα μεγάλο μέρος του κτηρίου έχει καταρρεύσει, ενώ πλέον εκείνο που απασχολεί τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η πλήρης κατάσβεση των υλικών που συνεχίζουν να σιγοκαίγονται.

Οι πυροσβέστες όμως μπορούν πλέον να πλησιάσουν το εσωτερικό του κατεστραμμένου εργοστασίου, ενώ παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις.

Ίδια εικόνα παρουσιάζει και η πυρκαγιά σε αποθήκη στο Αιγάλεω, όπου επίσης υπήρχαν παλιά στρώματα και άλλα αντικείμενα, που χρειάζεται χρόνος μέχρι να σβήσουν, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης και συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης.

Τι να προσέχουν οι πολίτες

Με αφορμή την εκδήλωση της φωτιάς, η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προς τους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή για την καλύτερη προστασία της υγείας τους.
Ειδικότερα παρακαλούνται οι πολίτες:
1.Nα αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων
2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους
3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.
4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.
5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις