Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά ανάμεσα σε Ραφήνα και Αρτέμιδα – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά ανάμεσα σε Ραφήνα και Αρτέμιδα – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Δροσιά και Αγία Κυριακή. Μια γυναίκα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Απομακρύνθηκαν όλοι οι κάτοικοι.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (10.09.2020) ανάμεσα σε Αρτέμιδα και Ραφήνα. Επί τόπου έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και το έργο τους συνέδραμαν και 3 ελικόπτερα. 

Χάρη στην προσπάθεια της ισχυρής πυροσβεστικής δύναμης, η φωτιά τέθηκε σχετικά γρήγορα υπό έλεγχο. 

Στο σημείο έσπευσαν 65 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και 3 ελικόπτερα ενώ στην κατάσβεση της φωτιάς βοήθησαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα, μιλώντας στο newsit.gr ο Δημήτρης Μάρκου δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας, είχε περιγράφει την κατάσταση ως εξής: «η φωτιά είναι στο όριο Ραφήνας και Αρτέμιδας. Έχει μεταφερθεί και στις δυο μεριές της οδού Αρίωνος. Επιχειρούν εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται σε σπίτι επί των οδών Αρίωνος και Μεσσηνίας στον οικισμό περίπου της Αγίας Κυριακής. Και οι δυο δήμοι έχουμε ζητήσει την εκκένωση οικισμών για προληπτικούς λόγους της Δροσιάς, της Αγίας Κυριακής. Πολλές δυνάμεις είναι εδώ κάνουν τα πάντα να σβήσουν τη φωτιά πριν πάρει επιπλέον διαστάσεις. Έχουν απομακρυνθεί οι κάτοικοι ενώ μια κυρία λόγω αναπνευστικών θεμάτων την μετέφερε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο».

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Θάνος Μακρογαμβράκης – Λευτέρης Σουχάιμπ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις