Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ύποπτοι φάκελοι: “Χτυπήματα” και στα ΤΕΙ Ηπείρου και Αργοστολίου

Ύποπτοι φάκελοι: “Χτυπήματα” και στα ΤΕΙ Ηπείρου και Αργοστολίου

Ακόμη δύο φάκελοι εντοπίστηκαν στο ΤΕΙ Αργοστολίου και στο ΤΕΙ Ηπείρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο Αργοστόλι έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όπου ερευνούν την υπόθεση και τέθηκε αμέσως σε ισχύ το σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών, Ραδιενεργών και Πυρηνικών Απειλών.

Οι δύο υπάλληλοι που παρέλαβαν τον φάκελο που είχε μέσα σκόνη, μεταφέρθηκαν σε ειδική μονάδα του νοσοκομείου Αργοστολίου, όπου θα υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο.

Ένας ύποπτος φάκελος όμως έφτασε στις 11 το πρωί και στα γραφεία της διοίκησης των πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, με παραλήπτη τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κινητοποίησε τις διωκτικές αρχές, οι οποίες ενημερώθηκαν με καθυστέρηση 4 ωρών. Ο φάκελος παρελήφθη πριν λίγο από την ΕΜΑΚ και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ την επιχείρηση συντονίζει ο διοικητής της Π.Υ. Ηπείρου, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.

Ο φάκελος είναικίτρινος-ειδικός για εύθραυστα αντικείμενα, ενώ η αποστολή του έχει γίνει από την Ινδία. Για προληπτικούς λόγους οι υπάλληλοι του Τεχνολογικού Ιδρύματος θα υποβληθούν στις απαιτούμενες εξετάσεις στο Νοσοκομείο της ‘Αρτας.

Πλέον φτάνουν τους 9 οι φάκελοι που έχουν σταλεί σε πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις