Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Υπόθεση Novartis: Έφεση κατά της απαλλαγής του Νίκου Μανιαδάκη – Στο Συμβούλιο Εφετών το ζήτημα

Υπόθεση Novartis: Έφεση κατά της απαλλαγής του Νίκου Μανιαδάκη – Στο Συμβούλιο Εφετών το ζήτημα

Από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας θα κριθεί το ζήτημα της εμπλοκής ή όχι του καθηγητή, Νίκου Μανιαδάκη στην υπόθεση της Novartis.

Κι αυτό καθώς από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας ασκήθηκε έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για τον Νίκο Μανιαδάκη και την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Μετά από την άσκηση της έφεσης, το ζήτημα θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα αποφασίσει και την περαιτέρω ποινική μεταχείριση για τον Νίκο Μανιαδάκη.

Ο καθηγητής Μανιαδάκης είχε αρχικά συμπεριληφθεί στους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis.

Όπως είναι γνωστό, ο Νίκος Μανιαδάκης, αρχικά με διάταξη της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Nοvartis, ενώ, αργότερα, κατέστη κατηγορούμενος για την αξιόποινη πράξη της παθητικής δωροδοκίας, η οποία φέρεται να συνδέεται με εικαζόμενο χρηματισμό αξιωματούχων από τη φαρμακοβιομηχανία.

Προ μερικών εβδομάδων, ωστόσο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον απάλλαξε από την κατηγορία και πλέον το ζήτημα, θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών μετά την άσκηση έφεσης κατά του απαλλακτικού βουλεύματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις