Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Υπόθεση Ρωμανός: Απορρίφθηκαν οι τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η πρόταση της κυβέρνησης με όλα τα νόμιμα μέσα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο Νίκος Ρωμανός για να συμμετάσχει στα μαθήματά του υπερασπίστηκε από τον Χαράλαμπο Αθανασίου στην Βουλή, απορρίπτοντας τις τροπολογίες που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.

Στην πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, περιλαμβάνεται η εξ αποστάσεως παρακολούθηση με ειδικό σύστημα που θα τοποθετηθεί στον χώρο των φυλακών, επιτρέποντας έτσι στον Νίκο Ρωμανό να παρακολουθεί τόσο τα θεωρητικά όσο και τα εργαστηριακά μαθήματα.

Αργότερα, όταν θα είναι έτοιμο για λειτουργία το σύστημα με τα “βραχιολάκια”, θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει (εφόσον πληροί της προϋποθέσεις).

Απόρριψη για ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

Λίγο πριν, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ξεχωριστές νομοθετικές προτάσεις, οι οποίες ενώθηκαν σε ενιαίο κείμενο για να δοθεί λύση στην υπόθεση του απεργού πείνας.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή, “οι εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται υποχρεωτικά σε κρατούμενους οι οποίοι έχουν πετύχει την εισαγωγή τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Επικρατείας, ανεξαρτήτως της ιδιότητας τους ως υποδίκων ή καταδικασθέντων και ανεξαρτήτως του αδικήματος για το οποίο είναι υπόδικοι ή έχουν καταδικασθεί”.

Την τροπολογία υπέγραψαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σταύρος Κοντονής, Τάσος Κουράκης, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Μπόλαρη, Χρήστος Καραγιαννίδης, ο Γιάννης Πανούσης (ΔΗΜΑΡ) και η ανεξάρτητη Ραχήλ Μακρή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε