Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Υπόθεση Ν. Σακελλίων: Στο εδώλιο ξανά οι τέσσερις ειδικοί φρουροί

Υπόθεση Ν. Σακελλίων: Στο εδώλιο ξανά οι τέσσερις ειδικοί φρουροί

Η υπόθεση του θανάτου του 24χρονου ομογενή από τη Ρωσία Νίκου Σακελλιωνα, τον Μάιο του 2008, στην Αθήνα, θα πάρει και πάλι το δρόμο για τη Δικαιοσύνη.

Ο 24χρονος αθλητής, που είχε έρθει στη … «μητέρα πατρίδα» για διακοπές, συνελήφθη κάτω από περίεργες συνθήκες και κάτω από ακόμη πιο περίεργες συνθήκες έχασε τη ζωή του.

Κατηγορούμενοι είναι τέσσερις ειδικοί φρουροί, οι οποίοι με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων είχαν κριθεί αθώοι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας.

Με σημερινή απόφασή της, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αυτής.

Όπως επισημαίνει η εισαγγελία, η απόφαση του Εφετείου είχε έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, αλλά και ασάφειες.

Οι κατηγορούμενοι ειδικοί φρουροί είναι οι Γ. Πανέλας, Χαρ. Βαϊτσούδης, Χαρ. Παπαναστασίου και Μαρία Μουστέλη.

Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης, ο 24χρόνος ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν και τελικά κατέρρευσε στα χέρια τους.

Στην προσπάθεια των ειδικών φρουρών να συλλάβουν τον N. Σακελλίωνα, εκείνος έβαλε στο στόμα του ένα σακουλάκι με ναρκωτική ουσία και πάνω στην προσπάθεια σύλληψής του, το κατάπιε με αποτέλεσμα να επέλθει απόφραξη του φάρυγγα και ο θάνατός του. Όμως, ο πατέρας του 24χρόνου, Δημήτρης Σακελλίωνας υποστήριξε ότι ο γιος του δεν ήταν χρήστης.

Το σακουλάκι και η εξαφάνιση του πτώματος

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού, οι τέσσερις αστυνομικοί έδειραν άγρια το θύμα μέχρις ότου καταρρεύσει στα χέρια τους. Η σκηνή αυτή μάλιστα έχει καταγραφεί από το κινητό του μάρτυρα, ωστόσο ουδέποτε προβλήθηκε στο δικαστήριο.

Οι αστυνομικοί είχαν υποστηρίξει ότι βρήκαν τον νεαρό σε κώμα στο οδόστρωμα και στο λάρυγγά του εντοπίστηκε σακουλάκι με φιξάκια με ηρωίνης.

Όταν κλήθηκε όμως το ΕΚΑΒ να παραλάβει το θύμα και προχώρησε σε ενδοτραχειακή διασωλήνωση, δεν βρήκε κανένα εμπόδιο στον λάρυγγα του θύματος.

Όταν το πτώμα του 24χρονου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ελπίς», το πτώμα του νεαρού Νίκου εξαφανίστηκε για 12 ώρες και όταν στη συνέχεια το παρέλαβε ο ιατροδικαστής το σακουλάκι που δεν εντόπισαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, κατά τη διασωλήνωση, βρέθηκε στο λαιμό του θύματος…

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε