Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Υπόθεση Βαλυράκη: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος των ψαράδων, «προσωπικοί οι λόγοι» λέει στο newsit.gr – Αναλαμβάνει ο Κούγιας

Υπόθεση Βαλυράκη: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος των ψαράδων, «προσωπικοί οι λόγοι» λέει στο newsit.gr – Αναλαμβάνει ο Κούγιας

«Παραιτούμαι για προσωπικούς λόγους, γιατί για μένα είναι πιο σημαντικό το να είμαι ασφαλής, να είμαι καλά στην υγεία μου και να τα έχω καλά με την συνείδησή μου από το να ασχοληθώ με την απόφαση περαιτέρω» αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr, ο Δημήτρης Καρβέλης, συνήγορος υπεράσπισης των δυο ψαράδων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Καρβέλης πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από την υπόθεση της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη και επισημαίνει μιλώντας στο newsit.gr «ό,τι μπορούσα να προσφέρω, προσέφερα. Τους έβγαλα από τη φυλακή, κάτι που ήταν μία μεγάλη επιτυχία και έγινε με μεγάλη προσπάθεια. Η υπόθεση αυτή έχει διάφορα σκοτεινά σημεία και είμαι βέβαιος ότι θα αθωωθούν οι ψαράδες γιατί δεν υπάρχει ανθρωποκτονία αλλά ένα ναυτικό δυστύχημα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για να τους δικάσουν αυτούς τους ανθρώπους. Κατά την άποψή μου δεν θα έπρεπε καν να παραπεμφθούν, θα έπρεπε η υπόθεση αυτή να παραμείνει στο αρχείο».

Μάλιστα ο πρώην πλέον συνήγορος των δύο κατηγορουμένων στην υπόθεση Βαλυράκη ενημέρωσε τους δύο ψαράδες «ότι πρέπει να βρουν δικηγόρο καθώς τρέχει η προθεσμία για να κάνουν έφεση στο παραπεμπτικό βούλευμα».

Την υπεράσπιση των δύο ψαράδων αναλαμβάνει ο Αλέξης Κούγιας 

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Δημήτρη Καρβέλη, έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης, ότι την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων, που έπειτα από παραπεμπτικό βούλευμα θα δικαστούν για τη δολοφονία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει ο Αλέξης Κούγιας.

«Τον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξιο Κούγια, επέλεξαν ως συνήγορο υπερασπίσεως τους οι Α.Ε. και Κ.Ε., οι οποίοι σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 16/2023 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας παραπέμπονται ενώπιον ενός εκ των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων της περιφέρειας του Εφετείου Χαλκίδας για να δικαστούν ως δήθεν υπαίτιοι του αδικήματος της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία εις βάρος του αείμνηστου πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη.

Το δικηγορικό μας γραφείο δια μέσω των συνεργατών του θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα τοποθετηθούμε επί της αμετάκλητης αυτής κατηγορίας με νέο δελτίο τύπου.

Σημειωτέων, οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται κατηγορηματικά τη σε βάρος τους κατηγορία και παρά τη σοβαρότητα της κατηγορίας εκρίθη μέχρι σήμερα, αλλά και δια του παραπεμπτικού βουλεύματος, ότι πρέπει να μείνουν ελεύθεροι.

Οι δυο κατηγορούμενοι είναι δύο βιοπαλαιστές ψαράδες με απόλυτη διαχρονικά εκτίμηση από την τοπική κοινωνία της Ερέτριας και των γύρω περιοχών και είναι δύο αξιαγάπητοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες με τέσσερα παιδιά.

Αρχικά, ο θάνατος του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη είχε κριθεί ότι οφείλετο σε ατύχημα, το οποίο προκάλεσε τον πνιγμό του στη θάλασσα, αλλά κατόπιν έντονης επιμονής της συζύγου του αειμνήστου, πολύ γνωστής ζωγράφου και της οικογενείας του, τελικώς ασκήθηκε η παρούσα δίωξη και για το λόγο αυτό οι ανωτέρω πλέον είναι κατηγορούμενοι για το σοβαρότερο αδίκημα του ποινικού κώδικα, για το οποίο απειλείται ποινή ισοβίου καθείρξεως και σε συνεννόηση με τους προηγούμενους δικηγόρους τους επέλεξαν τον κο Αλέξιο Κούγια για να τους υπερασπιστεί.

Αθήνα, 27/01/2023
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας»

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 24.01.2021, ο Σήφης Βαλυράκης, την ώρα που βρισκόταν πάνω στο φουσκωτό του σκάφος, δέχθηκε επίθεση από τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι επέβαιναν σε αλιευτικό στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας μεταξύ Πεζονησίου και Αγίας Τριάδας. Οι δύο άνδρες -βάσει του κατηγορητηρίου- αφού έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό τους γύρω από το φουσκωτό του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, παρεμπόδισαν την πορεία του, διαπληκτίστηκαν έντονα μαζί του και στη συνέχεια τον χτύπησαν -τουλάχιστον δύο με τρεις φορές- , με ένα ξύλινο κοντάρι στο πάνω μέρος του κορμιού του, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει χωρίς τη θέλησή του στη θάλασσα ενδιάμεσα των σκαφών και να βρει τραγικό θάνατο, ανάμεσα στις προπέλες των δύο σκαφών.
Μάλιστα εκδόθηκε το βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας με το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι ψαράδες για την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη παραπέμπονται να δικαστούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Περιφέρειας του Εφετείου Ευβοίας, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο.  

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις