Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Υπόθεση Βαλυράκη: «Βαρύ πυροβολικό» στο θρίλερ της Ερέτριας

Υπόθεση Βαλυράκη: «Βαρύ πυροβολικό» στο θρίλερ της Ερέτριας
Ο Γιάννης Παγορόπουλος/ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα δεδομένα στην μυστηριώδη υπόθεση του θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, καθώς ο ποινικολόγος Γιάννης Παγορόπουλος αναλαμβάνει επικεφαλής του νομικού επιτελείου της οικογένειας, που εξ αρχής υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός χτυπήθηκε από την προπέλα αλιευτικού σκάφους ο ιδιοκτήτης του οποίου επεδίωκε να διώξει τον 77χρονο ψαροντουφεκά από την «δική» του περιοχή.

Ο Γ. Παγορόπουλος, ειδικά τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς ήταν ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη και βρέθηκε στο ακροατήριο σ’ όλες τις επεισοδιακές δίκες και ειδικά μέχρι το ζευγάρι να βρεθεί εκτός φυλακών.

Η «ορφανή» προπέλα και οι μετατροπές

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα έχει σχεδόν αποκλειστεί η περίπτωση ο Σήφης Βαλυράκης να χτυπήθηκε από την προπέλα του δικού του φουσκωτού μήκους 4,50 μέτρων, που ήταν εν κινήσει και δεν ήταν απλά σταματημένο και με την μηχανή σε λειτουργία. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το newsit.gr, η 40αρα δίχρονη μηχανή ήταν εκ κατασκευής της με ενσωματωμένο τον μοχλό ταχυτήτων [λαγουδέρα] αλλά είχε υποστεί μετατροπές … Ο λεβιές ταχυτήτων, με το επίσης έξτρα τιμόνι είχαν τοποθετηθεί στην μέση και δεξιά του φουσκωτού, ενώ για «κάθισμα» ο χειριστής χρησιμοποιούσε τον δεξιό αεροθάλαμο. Κάτι το οποίο σημαίνει πως αν ήταν καθιστός ο 77χρονος δεν θα μπορούσε να βρει το κεφάλι και ο λαιμός του στην δική του προπέλα που είναι στο μέσον του σκάφους.

«Σωσίβιο» η στολή του

Επίσης ο πρώην υπουργός δημόσιας τάξης, βρέθηκε με φορεμένη την στολή του δύτη και χωρίς τα απαραίτητα βαρίδια στη μέση του για την ευκολία της βύθισης-κατάδυσης του, στην περίπτωση που ζαλίστηκε και έπεσε μόνος του στο νερό. Και στα κλάσματα δευτερολέπτου που μεσολάβησαν είναι αδύνατον να πρόλαβε και να βρεθεί ο χειριστής 80 εκατοστά κάτω απ’ την επιφάνεια της θάλασσας για να μπορέσουν τα συγκεκριμένα ζωτικά σημεία του σώματός του να «βρουν» στη δική του προπέλα. Όπως ανέφερε στο newsit.gr ο πραγματογνώμονας της οικογένειας Αναστάσιος Δέδες: «Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν ο πρώην υπουργός έπεφτε στο νερό μπροστά από την πλώρη και όταν η καρίνα του φουσκωτού θα περνούσε από πάνω του … Αλλά και πάλι αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο αφού συνήθως η «μύτη» της πλώρης αποκρούει κάθε κινητό εμπόδιο ή αριστερά ή δεξιά του σκάφους …», κατέληξε ο κ. Δέδες.

Στην αναζήτηση του «αθέατου» ψαρά

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όπως διαπίστωσε και ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας, τα χτυπήματα είναι συμβατά μ’ αυτά της προπέλας.  Αλλά το θέμα είναι ποιας άλλης προπέλας και ποιανού άλλου σκάφους!!! Από την έρευνα της ακτοφυλακής είναι δύσκολο να «ξεχωρίσει» η παράλληλη πλεύση του ψαροκάικου ο ιδιοκτήτης του οποίου -σύμφωνα με τον πρώτο «αυτόπτη μάρτυρα»- ήρθε στα λόγια και ζητούσε επιμόνως  να φύγει ο Σήφης Βαλυράκης απ’ την περιοχή, κάνοντας μάλιστα και επιδεικτικά 2-3 στροφές γύρω απ’ το φουσκωτό για να «σηκώσει» κυματισμό. Μέχρι τώρα, δυο ψαράδες διώκονται για ψευδορκία επειδή κατέθεσαν πως ήταν σπίτι τους ενώ προέκυψε πως είχαν βγει στις βάρκες τους για να «φορτίσουν την μπαταρία», αφού το ψάρεμα ήταν αυστηρώς απαγορευμένο λόγω των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Έχει ξεκαθαριστεί όμως πως κανείς απ’ τους δυο ντόπιους ψαράδες δεν έχει έρθει σε «επαφή» με το φουσκωτό του πρώην υπουργού που βρήκε υγρό θάνατο στις 24 Ιανουαρίου στην κρύα θάλασσα της Ερέτριας.

Ο όρκος για τον επιστήθιο φίλο του πατέρα

Πάντως ο ποινικολόγος των Αθηνών Γιάννης Παγορόπουλος έχει κάθε λόγο για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια αφού ο πατέρας του Δημήτρης υπήρξε την δεκαετία του 1980, βουλευτής, ευρωβουλευτής, ενώ έμεινε γνωστός κυρίως ως ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του κινήματος που επί Ανδρέα Παπανδρέου, απέκτησε το προσωνύμιο «χατζάρας», επειδή καρατομούσε με συνοπτικές διαδικασίες όσα στελέχη αμφισβητούσαν τον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γεράσιμος Αρσένης. Τον μπαμπά Παγορόπουλο που δεν ζει και τον Σήφη Βαλυράκη συνέδεε παλιά «συντροφική» φιλία, απ’ τα χρόνια του Ανδρέα. Και τώρα ο ποινικολόγος υιός, εν ονόματι αυτής της φιλίας έχει δώσει όρκο να βρει την πραγματική αλήθεια, όποια και αν είναι ..!

Βασίλης Χήτος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις