Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Υποτροφίες 620.000 ευρώ σε 41 φοιτητές από την COSMOTE

Υποτροφίες 620.000 ευρώ σε 41 φοιτητές από την COSMOTE
Οι υπότροφοι της COSMOTE μαζί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ

Νέοι με όνειρα, φιλοδοξίες και διάθεση για επιτεύγματα. Έτοιμοι για το πέρασμα από τη μαθητική στη φοιτητική ζωή. Αποφασισμένοι να διακριθούν και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Και τι καλύτερο από το να ξεκινήσουν τη φοιτητική τους σταδιοδρομία απαλλαγμένοι από έγνοιες λόγω οικονομικών προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζει η οικογένειά τους; Σε αυτό ακριβώς έρχεται και δίνει λύση εδώ και 16 χρόνια η COSMOTE που βρίσκεται πάντα δίπλα στους νέους που ονειρεύονται και θέλουν να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο για όλους μας.

Στη διάρκειά του εργαστηρίου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Θανάση Αντετοκούνμπο, την Μαρίνα Σάττι και τον Δημήτρη Μακαλιά

Επιβραβεύοντας τις προσπάθειες μαθητών που πέτυχαν τον στόχο τους, η COSMOTE προσέφερε υποτροφίες ύψους 620.000 ευρώ σε πρωτοετείς φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά. Στα 16 χρόνια εφαρμογής του προγράμματος, που απευθύνεται σε μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, έχει απονείμει 622 υποτροφίες συνολικής αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη διάρκειά του εργαστηρίου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Θανάση Αντετοκούνμπο, την Μαρίνα Σάττι και τον Δημήτρη Μακαλιά

Μάθημα ζωής σε όλους

Μιλώντας στο βιωματικό εργαστήριο προσωπικής ενδυνάμωσης που πραγματοποιήθηκε στην OTEAcademy με θέμα «Ξεπερνώ τα εμπόδια, προσφέρω μάθημα ζωής σε όλους», οι υπότροφοι της COSMOTE μοιράστηκαν τις προσωπικές ιστορίες και τις προσπάθειές τους για να μπουν στο πανεπιστήμιο.

«Είμαστε όλοι εδώ επειδή θέλαμε να βρεθούμε εδώ. Καταβάλαμε πολύ κόπο γι αυτό. Ξέρουμε τι σημαίνει διαβάζω, ξέρουμε τι σημαίνει αφοσιώνομαι σε μία επιστήμη. Θέλουμε το ποσό της υποτροφίας να γίνει κάτι καλό όχι μόνο για εμάς, αλλά για να μπορέσουμε να δώσουμε κάτι στην κοινωνία και να προσφέρουμε έργο», είπε η Έλενα Θεοδώρου, πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Νομικής, που ονειρεύεται να μπει στο δικαστικό σώμα.

Από το βιωματικό εργαστήριο

Ο Γιώργος Ανδρουλάκης, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τη ρομποτική. «Βαδίζουμε προς μία κοινωνία που τείνει προς την πλήρη αυτοματοποίηση και ξέρω ότι οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί είναι εκείνοι που θα κληθούν να πάρουν μέρος σε αυτή τη μετάβαση. Θέλω κι εγώ να πάρω μέρος σε αυτό. Απώτερος σκοπός μου να βοηθήσω τους ανθρώπους μέσω της τεχνολογίας».

Σύμφωνα με τον Αντώνη Καμτσικά Τελληγιαννίδη, που πέτυχε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, «η προσπάθειά μου στις Πανελλήνιες μου δίδαξε ότι αν έχεις υπομονή και προσήλωση στον στόχο σου, τότε μπορείς, ανεξάρτητα από τα μέσα που έχεις στη διάθεσή σου, να τα καταφέρεις και να πετύχεις στα όνειρά σου».

Οι υποτροφίες της COSMOTE

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE περιλαμβάνει 40 υποτροφίες ύψους 15.000 ευρώ έκαστη, και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», ύψους 20.000 ευρώ, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Επιπλέον, προσφέρει στους υποτρόφους laptop και ένα πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για σταθερή, κινητή τηλεφωνία, Internet και COSMOTE TV.
Στηρίζει με ουσιαστικό τρόπο τα παιδιά και τους νέους, μέσα από διάφορες δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, που στόχο έχουν να ενισχύσουν τόσο την εκπαίδευση όσο και την ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Από το βιωματικό εργαστήριο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις