Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Υπουργείο Παιδείας: Live η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία – Το Σάββατο (7/5) οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία

Υπουργείο Παιδείας: Live η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία – Το Σάββατο (7/5) οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή (6.5.2022) στις 16:30 και οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία θα πραγματοποιηθούν αύριο στις 10:00, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας και δίνει οδηγίες για τη live μετάδοση της κλήρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου και ώρα 16:30, θα πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική κλήρωση για εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Πειραματικά Σχολεία όλης της χώρας για το Σχολικό Έτος 2022-2023.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά παρακάτω ή από την ΕΡΤ ή από τη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Facebook:

Όπως αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν δια ζώσης  τη διαδικασία οι Πρόεδροι και τα μέλη των Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων των Πειραματικών Σχολείων οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Πειραματικών Σχολείων.

Πώς θα ενημερωθούν οι γονείς των μαθητών για τους υποψήφιους

Σημειώνεται ότι φέτος, για πρώτη φορά, μετά την ενημέρωση της πλατφόρμας των αιτήσεων με τα αποτελέσματα, οι γονείς/κηδεμόνες των επιτυχόντων μαθητών/μαθητριών θα ενημερωθούν για την επιτυχία των υποψηφίων και με γραπτό μήνυμα που θα τους αποσταλεί στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους. Έτσι, από τη φετινή χρονιά υπάρχουν 5 τρόποι ενημέρωσης των γονέων/κηδεμόνων για τα αποτελέσματα της κλήρωσης:

  1. Livestream από τα κανάλια του Υπουργείου και της ΕΡΤ
  2. Ανάρτηση στην ιστοσελίδα Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.)
  3. Ανάρτηση στις ιστοσελίδες των πειραματικών σχολείων
  4. Γραπτό μήνυμα (SMS) στους επιτυχόντες
  5. Μέσω του συστήματος αιτήσεων μαθητών και μαθητριών σε πειραματικά σχολεία, με κωδικούς taxisnet, που μπορείτε να δείτε εδώ.

Εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία

Αύριο, Σάββατο 7 Μαΐου, διεξάγεται σε όλη τη χώρα εξέταση δεξιοτήτων σε Ελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία για το Σχολικό Έτος 2022-2023. Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να προσέλθουν στο Εξεταστικό Κέντρο μία ώρα πριν την έναρξη της γραπτής δοκιμασίας, δηλαδή στις 9 πμ. Η ώρα έναρξης της γραπτής δοκιμασίας είναι 10 πμ. Η διάρκεια της γραπτής δοκιμασίας είναι 150 λεπτά για τα Γυμνάσια και 180 λεπτά για τα Λύκεια.

Σημειώνεται ότι από το σχολικό έτος 2022-2023 προστέθηκαν νέα σχολεία στο δίκτυο των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, κατ’ εφαρμογή του νόμου 4692/2020. Έτσι, τα 62 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία που λειτουργούσαν το σχολικό έτος 2019-2020, έχουν ήδη επεκταθεί σε 120, ενώ ήδη από πέρυσι υπάρχει τουλάχιστον ένα Πρότυπο ή/και Πειραματικό σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν πρόσβαση σε ποιοτικά, αναβαθμισμένα δημόσια σχολεία, με στόχο τη διάχυση βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις