Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Υπουργείο Παιδείας: «Δεν εντοπίστηκε καμία καταγγελία» για τον διευθυντή που φέρεται να ζήτησε λεφτά από γονείς μεταναστών

Υπουργείο Παιδείας: «Δεν εντοπίστηκε καμία καταγγελία» για τον διευθυντή που φέρεται να ζήτησε λεφτά από γονείς μεταναστών
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

«Δεν εντοπίστηκε καμία σχετική αναφορά ή καταγγελία» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας για το ρατσιστικό περιστατικό που φέρεται να έγινε σε κάποιο ελληνικό σχολείο και κυκλοφόρησε στα social media, ότι ο διευθυντής ζήτησε 50 ευρώ από μετανάστες γονείς για το στεφάνι που θα κατέθετε το παιδί τους.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι, από τη στιγμή που έγινε γνωστό το ρατσιστικό περιστατικό στα social media για τη φερόμενη αντιμετώπιση του διευθυντή προς το παιδί των μεταναστών, ξεκίνησε άμεσα η διερεύνησή του.

«Σχετικά με φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, το υπουργείο Παιδείας προέβη άμεσα στη διερεύνηση του αναφερόμενου περιστατικού αλλά δεν εντοπίστηκε καμία σχετική αναφορά ή καταγγελία», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλεξάνδρου Κόπτση.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι υπήρξε επικοινωνία με τον άνθρωπο που ανέφερε το περιστατικό στα social media στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν δόθηκε «ουδεμία πληροφορία για περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού».

«Εφόσον δοθεί οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο για την εν λόγω αναφορά, θα κινηθούν αμέσως όλες οι διαδικασίες», τονίζεται.

«Το υπουργείο Παιδείας αγωνίζεται καθημερινά για ένα σχολείο συμπεριληπτικό, το οποίο παρέχει σε όλες και όλους ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις