Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Υπουργείο Παιδείας: Συγκλονιστικό βίντεο για το σχολικό bullying 

Υπουργείο Παιδείας: Συγκλονιστικό βίντεο για το σχολικό bullying 

Τα μέτρα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό ανακοίνωσε σήμερα (09.04.2024) η κυβέρνηση και παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα το σποτ ενάντια στο bullying.

Ένα σποτ «γροθιά» στο στομάχι που δείχνει πως παιδιά υφίστανται bullying από συμμαθητές τους αλλά δεν έχουν το κουράγιο να μιλήσουν. Ο σχολικός εκφοβισμός και τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό.

Πλέον, μαθητές και γονείς μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες και τις αναφορές τους για bullying στα σχολεία στο https://stop-bullying.gov.gr.

«Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ.

Αν είσαι μαθητής/μαθήτρια ή γονέας μαθητή που βιώνει bullying στο σχολείο, μπες στο https://stop-bullying.gov.gr και κάνε αναφορά.

Το σχολείο σου μαζί με μια ομάδα ειδικών, θα διαχειριστούν το ζήτημα σου με ασφάλεια, μέχρι να επιλυθεί.

Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς.

Μαζί μπορούμε να βάλουμε τέρμα στον σχολικό εκφοβισμό», είναι το μήνυμα του υπουργείου.

Νωρίτερα, σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στα μέτρα κατά του bullying στα σχολεία, είναι η επιστροφή της πενθήμερης αποβολής ενώ για τις περιπτώσεις κακόβολης χρήσης κινητού, όπως είναι η διαρροή προσωπικών δεδομένων, η ποινή θα είναι η οριστική αποβολή του μαθητή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις