Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Αφρικανή έμεινε έγκυος με τρίδυμα στην Ελλάδα – Υπεβλήθη σε διαχωρισμό σιαμαίων εντός μήτρας

Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Αφρικανή έμεινε έγκυος με τρίδυμα στην Ελλάδα – Υπεβλήθη σε διαχωρισμό σιαμαίων εντός μήτρας

Μια μεγάλη περιπέτεια ζει η Μεγκντές Χάπτε στην προσπάθειά της να φέρει στον κόσμο τα τρίδυμα παιδιά της. Η ίδια έμεινε έγκυος σε τρίδυμα στην Ελλάδα με τη διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενώ στη συνέχεια οι γιατροί διαπίστωσαν πως δύο από τα τρία έμβρυα δεν είχαν διαχωριστεί πλήρως.

Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Πολυτελούς Τουρισμού με τίτλο “The Luxury Side of Greece”, που έγινε το Σαββατοκύριακο στη Σαντορίνη, και συζητήθηκε ιδιαίτερα μέσα και από την εμβληματική παρουσία της μητέρας του Ίλον Μάσκ, Μάγια Μάσκ, μίλησε την Κυριακή (30.4.2023), η αφρικανή ηθοποιός, συγγραφέας και ινφλουένσερ, Μεγκντές Χάμπε για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στην Ελλάδα και τα τρίδυμα που περιμένει.

Η Μεγκντές, η οποία χάρη στους έλληνες γιατρούς είναι έγκυος σε τρίδυμα και διανύει πλέον τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της, μίλησε για το πως ανακάλυψε ότι η Ελλάδα διαθέτει υψηλή εξειδίκευση στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, όταν βρέθηκε στη χώρα μας με τον σύζυγό της για το ταξίδι του μέλιτος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην περιπέτειά της όταν ανακάλυψε ότι κυοφορεί τρίδυμα, τα δύο εκ των οποίων ομοζυγωτικά, αλλά με ατελή διαίρεση.

Η 41 ετών γυναίκα αναγκάστηκε να μεταβεί στην Αγγλία και να υποβληθεί σε ενδομήτρια επέμβαση διαχωρισμού των εμβρύων από τον διεθνούς φήμης κύπριο καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής του King’s College του Λονδίνου, κ. Κύπρο Νικολαϊδη.

Όλα πήγαν καλά και πλέον κυοφορεί τρία ανεξάρτητα έμβρυα, τα οποία εάν όλα πάνε καλά, θα φέρει στη ζωή σε λίγους μήνες.

“Ανακαλύψαμε ότι η Ελλάδα είναι νούμερο ένα στον τομέα της ιατρικής γονιμότητας”

Η Μεγκντές Χάπτε βρέθηκε στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια μαζί με τον σύζυγό της για το ταξίδι του μέλιτος.

Αντιμετώπιζαν προβλήματα γονιμότητας και αναζητώντας πληροφορίες, ανακάλυψαν, όπως λέει, πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μία από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Συγκεκριμένα, ανέφερε μιλώντας στο Συνέδριο “The Luxury Side of Greece”:

“Όταν πρωτοεπισκέφθηκα την Ελλάδα, καθώς ο άντρας μου την επέλεξε για το μήνα του μέλιτος, ένιωσα μια μεγάλη αγάπη για τη χώρα αυτή. Σιγά – σιγά ανακαλύπταμε ολοένα και περισσότερες πληροφορίες, όταν συνειδητοποιήσαμε ότι είναι νούμερο ένα ανάμεσα σε πολλές άλλες στην Ευρώπη, στον τομέα της επιστήμης της Υγείας και ειδικότερα στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής”.

Αναζητώντας λύση στο πρόβλημά της, βρέθηκε τον Μάιο του 2022 στην κλινική Γένεσις Αθηνών και τον γυναικολόγο Κωνσταντίνο Πάντο.

Με πείρα που μετρά περισσότερα από 30 χρόνια και με περίπου 30.000 παιδιά στο ενεργητικό του, προερχόμενα από όλες τις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ο γιατρός κατάφερε γρήγορα να τη βοηθήσει την Μεγκντές, να επιτύχει την πολυπόθητη εγκυμοσύνη.

“Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο γραφείο του κ. Πάντου αισθάνθηκα εμπιστοσύνη. Ο γιατρός αφιέρωσε χρόνο και άκουσε όλες μου τις ανησυχίες και πραγματικά μου έδωσε τις καλύτερες συμβουλές. Σύντομα και δόξα τω Θεώ, έμεινα έγκυος. Κι ο γιατρός μου έγινε κάτι παραπάνω από γιατρός. Έγινε φίλος μου και οικογένειά μου”, ανέφερε μιλώντας στο Συνέδριο η αφρικανή ηθοποιός.

Τα τρίδυμα και ο διαχωρισμός

Η περιπέτεια της Μεγκντές Χάπτε, ωστόσο, έμελλε να μην τελειώσει εδώ.

Λίγους μήνες μετά κι ενώ η εγκυμοσύνη της εξελισσόταν, ο γιατρός της ανακάλυψε ότι τα δύο από τα τρία έμβρυα που κυοφορούσε δεν είχαν διαχωριστεί ολοκληρωτικά.

Αμέσως, την παρέπεμψε στον συνεργάτη και συνάδελφό του Κύπρο Νικολαϊδη, Καθηγητή στο King’s College του Λονδίνου. Στον γιατρό που έχει χαρακτηριστεί ως “μάγος” της ιατρικής, αλλά και πατέρας της μεθόδου της αυχενικής διαφάνειας.

Ο κύπριος γιατρός – τα επιτεύγματά του οποίου προβάλλονται στο ντοκιμαντέρ «Surgeon’s Cut» του Netflix – κατάφερε να υποβάλλει την 41χρονη γυναίκα σε επιτυχή ενδομήτρια επέμβαση διαχωρισμού των εμβρύων.

Πλέον, η Μεγκντές Χάπτε νιώθει τεράστια ευγνωμοσύνη, όπως λέει, απέναντι στους δύο γιατρούς:

“Ο γιατρός μου, μου σύστησε για παρακολούθηση τον εξαίρετο καθηγητή, Κύπρο Νικολαϊδη. Κι εγώ σήμερα, θέλω να εκφράσω μέσα από την καρδιά μου την ευγνωμοσύνη μου και στους δύο γιατρούς, αλλά κυρίως στον κ. Πάντο και την εξαιρετική ομάδα του, για το ανεξίτηλο σημάδι που άφησε στη ζωή μας. Η Ελλάδα έγινε πλέον για μας δεύτερη πατρίδα μας”, καταλήγει η 41 χρονών γυναίκα.

Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις