Ελλάδα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων σε δομές: Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι – Πόσοι είναι ανεμβολίαστοι

Κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έκαναν επιτόπιους ελέγχους την Πέμπτη σε συνολικά 18 δομές (9 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και 9 λοιπές Προνοιακές Δομές) σε Αττική και Θεσσαλονίκη, για να διαπιστωθεί αν τηρείται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στο σύνολο του προσωπικού (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό).

Συγκεκριμένα σε σύνολο 1034 εργαζομένων: Οι 940 διέθεταν έγκυρο πιστοποιητικό (921 εμβολιασμένοι και 19 με πιστοποιητικό νόσησης), ήτοι ποσοστό περίπου 90%. Τα πιστοποιητικά των παρόντων ελέγχθηκαν από τους Επιθεωρητές-Ελεγκτές με την εφαρμογή COVID FREE Gr, ενώ των μη ευρισκόμενων -κατά τον επιτόπιο έλεγχο- στις δομές, με επίδειξη εγγράφου στους Επιθεωρητές-Ελεγκτές από τους υπευθύνους των δομών.
Σημειώνεται ότι 34 είχαν υποβάλει αίτημα εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και 50 ήταν σε νόμιμη άδεια. Οι περιπτώσεις αυτές θα ελεγχθούν εντός των επόμενων ημερών.

Από τους συνολικά 1034 εργαζόμενους, 10 εργαζόμενοι είχαν τεθεί σε αναστολή.

Το ποσοστό των εμβολιασμένων στην περιοχή της Αττικής κυμαινόταν από 75% (1 Δομή) έως και 100% (3 Δομές) και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης από 87,91% έως και 100% (1Δομή).

Από Δευτέρα, 23.08.2021, οι έλεγχοι επεκτείνονται στο σύνολο της επικράτειας καλύπτοντας το σύνολο των Δομών αυτών με στόχο την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που φιλοξενούνται και εξυπηρετούνται από τους προνοιακούς αυτούς οργανισμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο «μικροσκόπιο» και άλλα πρόσωπα για την έκρηξη στη Βιολάντα - Ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε πως έμαθε με καθυστέρηση για την οσμή
Υποστήριξε πως δεν γνώριζε τον κίνδυνο και άφηνε τα παιδιά του να παίζουν στον χώρο - Στις φυλακές των Τρικάλων μεταφέρθηκε μετά την απολογία του - Τα έγγραφα ντοκουμέντα που τον «καίνε»
Εργοστάσιο
Η κακοκαιρία χτυπά σήμερα με καταιγίδες και χαλάζι Αττική, Πελοπόννησο, Ιόνιο και άλλες 4 περιοχές – Πορτοκαλί προειδοποίηση
Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά - Με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και μποφόρ θα πετάξουμε τον χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα
Πλημμύρα
Καιρός σήμερα: Κακοκαιρία και ισχυρές βροχές στα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο – Καταιγίδες σε όλη τη χώρα
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 15 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 18 και τοπικά στη νότια νησιωτική χώρα τους 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός