Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών – Μάριος Θεμιστοκλέους: Δεν θα δοθεί καμία παράταση

Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών – Μάριος Θεμιστοκλέους: Δεν θα δοθεί καμία παράταση

Για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού μίλησε το πρωί της Τρίτης (31/8) στον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Αναφορικά με τους υγειονομικούς, των οποίων η προθεσμία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους λήγει σήμερα, παραδέχθηκε ότι, «υπάρχει σημαντική αύξηση» στους εμβολιασμούς τους.

Σχολιάζοντας τον ρυθμό των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, σημείωσε ότι «Ευελπιστούμε ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε μεγαλύτερους αριθμούς ραντεβού». Σχετικά με τους υγειονομικούς, ο Μάριος Θεμιστοκλέους παραδέχτηκε ότι τις τελευταίες μέρες «υπάρχει σημαντική αύξηση» στους εμβολιασμούς τους, ενώ σημείωσε ότι «Υπάρχουν δομές που από το 40% έφτασε το 90%» και πως «η συντριπτική πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί».

Αυτό που ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι ότι, «δεν θα δοθεί καμία παράταση» στους υγειονομικούς, ενώ υπάρχουν «επιχειρησιακά σχέδια για το πώς θα καλυφθούν τα κενά», που θα προκύψουν από τις αναστολές.

Ερωτηθείς για τον εμβολιασμό των παιδιών είπε πως κλείνονται ραντεβού, σημειώνοντας πως «δεν είμαστε μακριά από εκεί που βρίσκονται άλλες χώρες» και σχετικά με τους εκπαιδευτικούς ότι, «ισχύουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί», προς το παρόν, όμως «έχει ανοίξει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

 «Το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξεταστεί η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την 3η δόση ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε πως είμαστε «επιχειρησιακά έτοιμοι» και «περιμένουμε τις συνεννοήσεις με την Επιτροπή και τον ΕΜΑ».

Διαβεβαίωσε πάντως πως πρώτα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους «ευπαθείς και ανασοκατεσταλμένοι».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις