Site icon NewsIT

Υψηλές θερμοκρασίες και έως 39 σήμερα σε όλη τη χώρα

15.06.2010 | 05:16
καιρός

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά τοπικά θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά των βορειότερων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Διαβάστε επίσης συμβουλές προστασίες από τον καύσωνα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version