Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ζακ Κωστόπουλος: “Καθαρές” οι τοξικολογικές εξετάσεις

Ζακ Κωστόπουλος

– Μόνο μικρή ποσότητα αλκοόλ και ουσίες από παυσίπονα είχε στον οργανισμό του ο Ζακ Κωστόπουλος
– Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών
– Ποσοστό μπίρας 0,26 και ιμπουπροφένη βρέθηκαν δήλωσε στο newsit.gr η δικηγόρος της οικογένειάς του, Χρύσα Πετσιμέρη
– Νέα ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του μπροστά σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στις 21 Σεπτεμβρίου

Δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ο Ζακ Κωστόπουλος τη μοιραία μέρα που έπεσε νεκρός μπροστά από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια. Οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι “καθαρές” και το μόνο που βρέθηκε στον οργανισμό του ήταν λίγο αλκοόλ και ουσία που περιέχεται σε κοινά αναλγητικά φάρμακα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στον Ζακ Κωστόπουλο, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσίευσε τη Δευτέρα (19.11.2018) το popaganda.gr. Όπως τόνισε μιλώντας στο newsit.gr η Χρύσα Πετσιμέρη, δικηγόρος της οικογένειάς του, στον οργανισμό του 33χρονου βρέθηκε μικρό ποσοστό (0,26) μπίρας και η ουσία ιμπουπροφένη, που υπάρχει στα κοινά παυσίπονα.

Όπως αναφέρεται στα έγγραφα, στα αποτελέσματα των εξετάσεων, στην αναζήτηση για ναρκωτικά, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και στις πέντε κατηγορίες: Οπιούχα, Κοκαΐνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες. Αυτό σημαίνει ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε στον οργανισμό του καμία ναρκωτική ουσία.

Οι τοξικολογικές ήταν “θετικές” μόνο στην στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων. Ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα και πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ζακ Κωστόπουλος τοξικολογικές εξετάσεις Ζακ Κωστόπουλος τοξικολογικές εξετάσεις

Πέρα από τις τοξικολογικές, σύμφωνα με το popaganda.gr έχουν ολοκληρωθεί και οι ιστολογικές εξετάσεις, που έδειξαν, μεταξύ άλλων, έντονη συμφόρηση των αγγείων του εγκεφάλου και των λεπτομηνίγγων με εξαγγειώσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων εστιακά, έντονο οίδημα και συμφόρηση πνευμόνων με παρουσία ενεργοποιημένων κυψελιδών μακροφάγων που φαγοκυτταρώνουν αιμοσιδηρίνη, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου.

«Ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από τα χτυπήματα»

«Γράφτηκαν τόσα πολλά και ειπώθηκαν τόσα πολλά για έναν ακίνδυνο άνθρωπο, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε και λιντσαρίστηκε. Βρέθηκε ελάχιστο ποσοστό μπίρας 0,26 και μόνο χρήση ιμπουπροφένης», τόνισε στο newsit.gr η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου, Χρύσα Πετσιμέρη.

Οι εξετάσεις έγιναν από δυο εργαστήρια, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη «για να μην υπάρχει καμία παρανόηση».

Σημείωσε ότι Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από τα χτυπήματα που δέχθηκε όταν προσπάθησε να βγει από το κοσμηματοπωλείο. «Δεν υπάρχει πρότερο καρδιακό νόσημα ή άλλο παθολογικό νόσημα, το οποίο να μπορεί να συνδυάσει ότι ο Ζακ Κωστόπουλος έπαθε κάτι εκείνη την ώρα. Όπως καταλαβαίνετε ο θάνατός του προήλθε από τα χτυπήματα».

Ακούστε τι δήλωσε η Χρύσα Πετσιμέρη

Με πληροφορίες από popaganda.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις