Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ζακ Κωστόπουλος: Οργισμένος ο πατέρας στη δίκη – «Διπλά δολοφόνοι οι αστυνομικοί»

Ζακ Κωστόπουλος

Περήφανος για τον γιο του, τον Ζακ Κωστόπουλο και οργισμένος για την αντιμετώπιση που είχε από τις αστυνομικές αρχές, εμφανίστηκε στην κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο πατέρας του δολοφονημένου ακτιβιστή.

Ο Ευθύμιος Κωστόπουλος περιέγραψε τον Ζακ Κωστόπουλο ως έναν άνθρωπο με κοινωνική ζωή, χαρούμενο και χωρίς οικονομικά προβλήματα. Ωστόσο, η οργή του πατέρα του Ζακ ξεχείλισε για τις πράξεις και τις παραλείψεις των αστυνομικών στην υπόθεση και έκανε λόγο για απόκρυψη στοιχείων.

«Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Για μένα είναι διπλά δολοφόνοι οι αστυνομικοί. Απέκρυψαν στοιχεία. Έκαναν έλεγχο στο τηλέφωνο του γιου μου και όχι στων κατηγορουμένων», ανέφερε ο μάρτυρας.

Παράλληλα πρόσθεσε με έντονο ύφος: «Είδα το βίντεο, κάτω το είχαν το παιδί με αίματα και να τον κλωτσοπατάνε. Και πριν λίγους μήνες ένας σκότωσε ένα γατάκι και τώρα είναι μέσα και αυτοί είναι έξω! Πώς είναι δυνατόν! Συγγνώμη για την οργή μου αλλά έχω θυμό μέσα μου, γι’ αυτό που συνέβη! Δεν είναι πράγματα αυτά σε μια πολιτισμένη χώρα».

Ζακ Κωστόπουλος – Ο διάλογος του Ευθύμιου Κωστόπουλου με τον πρόεδρο του δικαστηρίου

Πρ: Σας είχε πει ότι κάποιος τον απειλούσε;

Πατέρας: Δεν είχα πρόσφατο τηλεφώνημα εκείνες τις ημέρες. Δεν είχε κανένα πρόβλημα είχε τη στήριξη μας στο οικονομικό. Δεν ήταν περιθωριοποιημένο άτομο, δούλευε σε εφημερίδα, έπαιζε σε θέατρο είχε και ένα επίδομα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω χωρίς χρήματα κι εγώ. Ήμουν δίπλα του και το ήξερε. Μια μέρα πριν φύγω, μου είπε να πάμε στα κλαρίνα και πήγαμε. Ήταν χαρούμενος, είχε διάθεση.

Click4more: Ζακ Κωστόπουλος – Γιαγιά 33χρονου ακτιβιστή: «Στημένη η υπόθεση – Πού ήταν η αστυνομία 25 λεπτά;»

Όπως ανέφερε ο Ευθύμιος Κωστόπουλος, ο γιος του είχε δεχτεί επιθέσεις στο παρελθόν, ενώ υπογράμμισε κατηγορηματικά ότι ο Ζακ δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας.

«Δεν ήταν βίαιος, κάθε άλλο. Όταν μας είπαν ο Ζαχαρίας πήγε και λήστεψε, κανείς δεν το πίστεψε. Δήλωνε κατά της βίας και θα ήταν ο ίδιος βίαιος; Δεν στέκει αυτό. Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν. Θα ήταν εδώ και ζωντανός. Πολλά είναι τα γιατί και θα τα δείτε κι εσείς…».

Ο πατέρας του 33χρονου ακτιβιστή πρόσθεσε, επίσης, πως έλεγε στον γιο του ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο και εκείνος «μου χαμογελούσε, μου έλεγε δίκιο έχεις μπαμπά και τώρα εγώ ψάχνω να βρω ένα άλλο δίκιο…».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις