Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία στη μνήμη του από το Μοναστηράκι στο σημείο που πέθανε

Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία στη μνήμη του από το Μοναστηράκι στο σημείο που πέθανε

Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου έγινε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, στον απόηχο της απόφασης για την υπόθεση της δολοφονίας του, με τη δίκη να ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη (3.5.2022) με την κάθειρξη 10 ετών στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη και την αθώωση των 4 αστυνομικών που ενεπλάκησαν στη σύλληψή του.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε συγκεντρωμένο στην πλατεία του Μοναστηρακίου για την πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου και πραγματοποίησαν πορεία προς το σημείο όπου ο 33χρονος ακτιβιστής άφησε την τελευταία του πνοή, στην οδό Γλάδστωνος το Σεπτέμβριο του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου ολοκληρώθηκε σήμερα, κατά την οποία αθωώθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου ακτιβιστή λίγο πριν εκπνεύσει, για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Ύστερα από μία διάσκεψη περίπου 3 ωρών, τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Για λίγη ώρα, λόγω της πορείας, έκλεισε και η οδός Πατησίων από το ύψος της Ιουλιανού, όμως μετά τις 21.30 η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Στο τέλος της πορείας, ξέσπασαν μερικά μικροεπεισόδια, με ομάδα αναρχικών να βάζει φωτιές σε κάδους ενώ υπήρξαν και ζημιές σε κατάστημα εστίασης και καφέ take away.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις