Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Ζάκυνθος: «Μπορεί να κάνει κακό σε εμένα ή στην γιαγιά μου» τονίζει η 19χρονη για τον σύντροφό της

Ζάκυνθος: «Μπορεί να κάνει κακό σε εμένα ή στην γιαγιά μου» τονίζει η 19χρονη για τον σύντροφό της

Σοκάρει η υπόθεση της Ζακύνθου όπου μια 19χρονη κατηγορεί τον 27χρονο σύντροφό της ότι την ανάγκασε να πάρει χάπια και να αποβάλει το μόλις δύο μηνών έμβρυο που κυοφορούσε.

Η 19χρονη από τη Ζάκυνθο μίλησε στην εκπομπή Live News και αναφέρθηκε στην απόφαση που πήρε το δικαστήριο να αφήσει ελεύθερο τον 27χρονο.

«Με φοβίζει πάρα πολύ που αφέθηκε ελεύθερος, μπορεί να κάνει κακό σε εμένα ή στην γιαγιά μου. Μας το είχε πει ότι αν πάει φυλακή θα μας κάνει κακό. Δεν ξέρω τι να πω. Αυτός ο άνθρωπος δεν νιώθει τύψεις μέσα του που σκότωσε το παιδί μου;», ήταν τα λόγια της.

Σχετικά με την γιαγιά της, που κατηγορεί ο 27χρονος ότι δεν τον ήθελε λόγω της καταγωγής του, η 19χρονη ανέφερε: «Κατηγορεί και την γιαγιά μου, επειδή λέει ότι είναι Αλβανός. Η γιαγιά μου έχει βαφτίσει κοπέλα από την Αλβανία. Ποτέ η γιαγιά μου δεν είχε ρατσιστική πρόσθεσε προς κανέναν».

Η κοπέλα περιέγραψε ότι ο σύντροφός της την πέταξε στο κρεββάτι και την πάταγε στο κεφάλι με το πόδι του για να της δέσει τα χέρια.

«Είχαμε πάει σε μία γυναικολόγο και αν βρεθούνε κάμερες θα δείτε ότι εγώ με την γιαγιά μου έφυγα κι αυτός έμεινε πίσω για αρκετή ώρα. Αυτός επέμενε να πάμε μαζί με τη γιαγιά μου».

Καταλήγοντας η κοπέλα τόνισε: «Ποτέ δεν μου είπε η γιαγιά μου να ρίξω το παιδί».

Στην εκπομπή Live News μίλησαν για την υπόθεση Γιάννα Παναγοπούλου, δικηγόρος της 19χρονης κοπέλας από τη Ζάκυνθο που κατηγόρησε τον σύντροφό της πως με τη βία διέκοψε την κύησή της, και ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Αναφερόμενος στην υπόθεση ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, δικηγόρος του κατηγορούμενου είπε… «Εγώ βασίστηκα στα αποδεικτικά στοιχεία που υπάρχουν στον φάκελο της δικογραφίας. Πρώτο στοιχείο είναι πως υπάρχει ιατρική βεβαίωση που αναφέρουν πως δεν υπάρχουν κακώσεις στο σώμα της μηνύτριας. Άρα δεν μπορεί να αναφέρεται η μηνύτρια πως της έδεσε τα χέρια, πως έβαλε το πόδι στο πρόσωπο της και να μην υπάρχει μία σωματική βλάβη.

Ένα δεύτερο στοιχείο, είναι πως η μηνύτριά στη μήνυσή που υπέβαλλε στις 6 το απόγευμα στις 21/2 ημέρα Τετάρτη και ενώ το συμβάν έχει λάβει χώρα την Τρίτη, αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος της είχε αφαιρέσει το τηλέφωνο και πως άργησε να υποβάλλει τη μήνυση γατί ήταν συνέχεια μαζί της ο εντολέας μου. Εμένα ο εντολέας μου, μου ανέφερε πως η μηνύτρια είχε το κινητό μαζί της, και δεν βρέθηκε στο σπίτι του όταν ελέγχθηκε», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο εντολέας μου την πήγε σε ένα νοσοκομείο και θα μπορούσε να το πει εκεί. Στον γιατρό η επίσκεψη έγινε τη Δευτέρα το βράδυ και το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, 24 ώρες μετά. Και δεν ήταν μαζί. Η κυρία ήταν στο σπίτι της μητέρας του. Μάλιστα, η ίδια λέει πως το απόγευμα της Τρίτης επικοινώνησε μαζί του για να πάει να την πάρει. Μιλάμε για χάπια. Ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι πήρε χάπια; Δεν έχουν βγει οι τοξικολογικές εξετάσεις. Ποιος μου λέει εμένα πως η κοπέλα δεν είχε πάρει τα χάπια σε προγενέστερο χρόνο;».

«Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να χρηματίσει την κοπέλα προκειμένου να αποσύρει την κατηγορία»

Η  Γιάννα Παναγοπούλου, δικηγόρος της 19χρονης κοπέλας με τη σειρά της έκανε λόγο για κακούργημα. «Το αδίκημα που οδήγησε τον κατηγορούμενο στον ανακτητή είναι το κακούργημα της διακοπής κυήσεως. Επειδή η Ζάκυνθος δεν έχει ιατροδικαστική υπηρεσία και επειδή ο κ. κατηγορούμενος απολογήθηκε χωρίς ιατροδικαστική και τοξικολογικές που αργούν να βγουν, η δικαιοσύνη δεν μπορούσε να έχει μία καθαρή εικόνα. Το θέμα είναι πως επιβλήθηκαν στον  κατηγορούμενο περιοριστικοί όροι, η απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εμφάνιση 2 φορές στο ΑΤ του τόπου κατοικίας του.

Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν σοβαρές υποψίες ενοχής. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της κοπέλας, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να τη χρηματίσει προκειμένου να αποσύρει την κατηγορία. Ήδη έχουμε κινηθεί νομικά με μία δεύτερη ποινική δικογραφία καταγγέλλοντας συγκεκριμένες συμπεριφορές».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις