Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Στο μικροσκόπιο θολά σημεία, αγορά χαπιών και κινητό 27χρονου που κατηγορείται ότι ανάγκασε τη σύντροφό του να αποβάλει

Ζάκυνθος: Στο μικροσκόπιο θολά σημεία, αγορά χαπιών και κινητό 27χρονου που κατηγορείται ότι ανάγκασε τη σύντροφό του να αποβάλει

Σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της εξαναγκαστικής διακοπής της κύησης της 19χρονης στην Ζάκυνθο, για την οποία έχει συλληφθεί ο σύντροφος της και την ερχόμενη Δεύτερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές της Ζακύνθου προσπαθούν τις τελευταίες ώρες να συνθέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ προκειμένου να φωτίσουν κάθε σκοτεινή πτυχή της υπόθεσης.

Η αντίστροφη  μέτρηση για το αποτρόπαιο περιστατικό που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Τρίτης  (20/2/2024). Ο 27χρονος φερόμενος ως δράστης κατηγορείται ότι οδήγησε τη 19χρονη στο σπίτι του. Εκεί την έδεσε και στη συνέχεια την εξανάγκασε να λάβει δύο χάπια από το στόμα κι ένα από τον κόλπο προκειμένου να προκαλέσει τη χημική αποβολή του εμβρύου. Ο σύντροφος της κοπέλας συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την διακοπή κύησης.

Ο 27χρονος που θα κρατείται μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα στα κρατητήρια της Ασφάλειας Ζακύνθου, καθώς έως τότε έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί,  δηλώνει ότι είναι αθώος κι ότι δεν έχει προχωρήσει σε καμία πράξη από όσες τους έχει καταλογίσει η 19χρονη σύντροφος του. Μάλιστα τόσο οι ίδιοι, όσο κι άτομα του φιλικού του περιβάλλον ρίχνουν ευθύνες στον οικογενειακό κύκλο της νεαρής κοπέλας και υποστηρίζουν ότι πίσω από την αποβολή της βρίσκονται συγγενικά της πρόσωπα.  

Οι αστυνομικές αρχές πλέον ερευνούν κι από που μπορεί να αγοράστηκαν τα χάπια, τα οποία φέρεται να εξανάγκασε ο 27χρονος την 19χρονη να πάρει. Έτσι εκτός από τα φαρμακεία του νησιού ελέγχονται κι οι ηλεκτρονικές συσκευές του φερόμενου ως δράστη προκειμένου  να διαπιστωθεί ένα έχουν παραγγελθεί διαδικτυακά.    

Καταθέτουν γιαγιά και θεία

Σύμφωνα πληροφορίες, η γιαγιά και θεία της 19χρονης θα καταθέσουν σήμερα στον ανακριτή στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται από το δικαστικό μέγαρο της Ζακύνθου να περάσουν κι άλλα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα τόσο της 19χρονης όσο και του φερόμενου ως δράστη. Αν και η νεαρή κοπέλα έδωσε κατάθεση στην οποία περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το τι συνέβη το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ωστόσο δεν αποκλείεται να χρειαστούν κάποιες περαιτέρω εξηγήσεις. Μεταξύ άλλων αυτό που φαίνεται να έχει προκαλέσει απορίες είναι οι απαντήσεις της  στους γιατρούς του νοσοκομείου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή κοπέλα τους ανέφερε ότι απέβαλλε, ωστόσο, δεν τους εξήγησε αναλυτικά με ποιο τρόπο. Φυσικά η άρνηση της να δώσει την παραμικρή εξήγηση μπορεί να οφείλεται και στις απειλές που δέχτηκε, όπως η ίδια ισχυρίζεται, από τον αλλοδαπό σύντροφο της, προκειμένου να κρατήσει το στόμα της κλειστό.  

Τα δραστικά χάπια

Όσον αφορά τώρα τα φάρμακα που μπορεί να χορηγηθήκαν, αλλά και οι ώρες που χρειάζονται για να προκαλέσουν τη αποβολή του εμβρύου, αυτά  δίνονται από τα φαρμακεία χωρίς την συνταγογράφηση του γιατρού.  Όπως πληροφορούν ειδικοί το newsit.gr, τα πιο πια διαδεδομένα χάπια που χρησιμοποιούνται στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι σκευάσματα που περιέχουν τη δραστική ουσία μισοπροστολή.  Δρουν σε διάρκεια λίγων ωρών κι έχουν επιτυχία στη διακοπή της κύησης της τάξεως του 85%. Τα άλλα φάρμακα που λαμβάνονται για τη διακοπή της κύησης στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλούν σταδιακή νέκρωση του εμβρύου για την οποία μπορεί να απαιτηθούν έως και 36 ώρες και στη συνέχεια προχωρούν στην αποβολή. Στη δεύτερη περίπτωση απαιτείται συνταγογράφηση και δεν είναι τόσο εύκολή διαδικασία όσο η πρώτη.      

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις