Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Ζεφύρι: Επτά άτομα στον εισαγγελέα για την επίθεση και τους τραυματισμούς αστυνομικών της ΟΠΚΕ

Ζεφύρι: Επτά άτομα στον εισαγγελέα για την επίθεση και τους τραυματισμούς αστυνομικών της ΟΠΚΕ

Επτά άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα (12.8.2023) τα ξημερώματα στο Ζεφύρι, όπου μέλη της ΟΠΚΕ δέχτηκαν επίθεση με αποτέλεσμα να τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα συνελήφθησαν στο Ζεφύρι, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από στελέχη της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 3 άτομα ηλικίας 25, 27 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για εξύβριση, απειλές, σωματικές βλάβες και χρήση βίας κατά των αστυνομικών.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα έγιναν σήμερα τα ξημερώματα όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μετέβησαν σε οικία στην περιοχή του Ζεφυρίου όπου διαμένουν Ρομά για περιστατικό διατάραξης από μουσική.

Κατά την άφιξή τους, περίπου 10 άτομα εξήλθαν από την οικία πετώντας προς αυτούς καδρόνια, πέτρες και άλλα αντικείμενα, τραυματίζοντας 3 αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ενώ ο 28χρονος, οδηγώντας όχημα προσπάθησε να τους παρασύρει και στη συνέχεια διέφυγε.

Οι αστυνομικοί κατόπιν αναζητήσεων εντόπισαν λίγο αργότερα τον 28χρονο και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου, όπου νωρίτερα είχαν οδηγηθεί και άλλοι δύο ημεδαποί, εμπλεκόμενοι στο προαναφερθέν περιστατικό.

Συνελήφθη και 38χρονος ο οποίος καταζητούνταν

Λίγο νωρίτερα από την ίδια ομάδα της ΟΠΚΕ εντοπίστηκε στην περιοχή του Ζεφυρίου 38χρονος  σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Στην προσπάθεια διαφυγής του επιχείρησαν να τον βοηθήσουν μια 35χρονη ημεδαπή και άλλοι 2 ημεδαποί, ηλικίας 20 και 31 ετών, οι οποίοι από κοινού με τον 38χρονο οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ζεφυρίου, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση και απειλή, ενώ κατά την προσπάθεια διαφυγής τους τραυμάτισαν και έναν αστυνομικό.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους από το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου και το Τμήμα Ασφαλείας Ζεφυρίου αντίστοιχα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις