Ελλάδα

“Ζεσταίνουν” τα τρακτέρ οι αγρότες για τα φορολογικά μέτρα! Αποφάσισαν μαζική κάθοδο στην Αθήνα!

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να μην περάσουν τα προωθούμενα φορολογικά μέτρα τα οποία θίγουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο τους, δηλώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, από την Βόρεια Ελλάδα, την Θεσσαλία αλλά και την Αττική που ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων και συμμετείχαν μαζικά, σε σύσκεψη που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη έλαβαν ομόφωνα την απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και μαζική κάθοδο στην Αθήνα αλλά και τρακτέρ στους δρόμους, διότι όπως τόνισαν, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί η «άδικη» και «βάναυση» όπως την χαρακτήρισαν φορολόγηση που θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον κλάδο τους.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων τους όπως και το περιεχόμενο τους, θα καθοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε πνεύμα συνεργασίας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, διότι όπως επισημαίνουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής «δεν μας χωρίζει τίποτα, τα προβλήματα είναι κοινά».

Στην σύσκεψη μετείχαν αγρότες από τις Σέρρες, την Δράμα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Θεσπρωτία, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία, την Αττική και την Θεσσαλία, ενώ το παρών έδωσαν και οι αλιείς της Μαγνησίας, όπως και ο πρόεδρος των Λαϊκών Αγορών Ελλάδος. Κοινός τόπος η αγανάκτηση όλων για τα επερχόμενα μέτρα αλλά και η απόφαση να αντιδράσουν δυναμικά ώστε να μην εφαρμοστούν.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα, αγροτική σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Όπως έχει ήδη επισημανθεί σε σχετική ανακοίνωση θα ληφθούν αποφάσεις για την οργάνωση πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων «ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ώστε να στηθεί ισχυρό μπλόκο στην φοροεπιδρομή σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μόλις κατέβηκε ο πατέρας μου από το αυτοκίνητο, σε απόσταση δύο μέτρων του έριξε» λέει ο γιος του θύματος της αδελφοκτονίας στα Τρίκαλα
«Με τον αδελφό του ο πατέρας μου δεν είχαν ούτε καλημέρα, τον θείο μου τον έφαγε το μίσος και η ζήλεια» λέει στο newsit.gr ο γιος του 82χρονου
Το 82χρονος θύμα, ο 86χρονος δράστης και η πιλοτή του σπιτιού τους
Ένοπλες Δυνάμεις: Παραχωρήθηκε τμήμα από το πρώην στρατόπεδο «Μαντουβάλου» στο Γύθειο στον δήμο Ανατολικής Μάνης
Η έκταση από το πρώην Στρατόπεδο «Μαντουβάλου» προορίζεται για τη στέγαση σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και για την ανάπτυξη αθλητικών και λοιπών κοινωφελών υποδομών
Παραχώρηση τμήματος του πρώην στρατοπέδου στο Γύθειο