Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζέτα Μακρή: Αναστολή ή rapid test για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

Ζέτα Μακρή: Αναστολή ή rapid test για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομέρειες σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αναμένεται να ισχύσουν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Σημειώνεται πως η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status Fm, σημείωσε πως όσοι εκπαιδευτικοί δεν προσκομίζουν τα απαραίτητα έγγραφα θα μπαίνουν σε αναστολή.

Συγκεκριμένα, η Ζέτα Μακρή εξήγησε πως το μέτρο εφαρμόζεται λόγω της ευαισθησίας που υπάρχει στη συγκεκριμένη παροχή υπηρεσιών. «Οι εκπαιδευτικοί θα προσκομίζουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, διαφορετικά με δική τους δαπάνη θα υποβάλλονται σε δύο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα», ανέφερε.

Η Ζέτα Μακρή επανέλαβε πως οι μαθητές όλων των βαθμίδων και όσοι – ηλικίας 12 έως 17 ετών – δεν έχουν εμβολιαστεί, θα προμηθεύονται δύο δωρεάν self test την εβδομάδα.

Εξήγησε ότι ανάλογα μέτρα θα ισχύσουν και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, κάνοντας, γνωστό, ότι «υπάρχει περιθώριο σε ορισμένα πανεπιστήμια να υπάρχουν μέσα στο campus κλιμάκια του ΕΟΔΥ», για τον εμβολιασμό των φοιτητών.

Σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία και το φημολογούμενο πάγωμα ανέφερε πως αυτή τη στιγμή προέχει να ολοκληρωθεί «η εκπαίδευση τους παρά να αναλάβουν νωρίτερα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις