Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ζέττα Μακρή: Από επίπληξη έως μείωση μισθού για καθηγητές αρνητές των self test

σχολεία ΟΠΕΚΑ

Τα παιδιά των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων επιστρέφουν στα σχολεία τους από τη Δευτέρα 10 Μαΐου. Θα πρέπει να κάνουν, όπως και οι καθηγητές και οι δάσκαλοί τους, self test δυο φορές την εβδομάδα.

Όποιος αρνείται να κάνει self test θα έχει κυρώσεις. Το προβλέπει η απόφαση που έχει εκδοθεί για την επαναλειτουργία των σχολείων, το επανέλαβε και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (07.05.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Αν κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το self τεστ, «υπάρχει ρητή πρόβλεψη να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές (από έγγραφη επίπληξη μέχρι μείωση μισθού ή οριστική αποβολή). Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί κάτι τέτοιο. Η πρόβλεψη αυτή ισχύει για όλους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που υποχρεούνται να κάνουν το τεστ», τόνισε και σημείωσε ότι οι κυρώσεις για τους μαθητές είναι απουσίες ή αποβολές.

Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η υφυπουργός Παιδείας εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί τέτοιο μέτρο.

Η Ζέττα Μακρή σημείωσε επίσης ότι το υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας για να ανοίξουν τα ΑΜΚΑ και να προμηθευτούν self test και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών φροντιστηρίων. Υπάρχει περίπτωση, μάλιστα, να ανοίξουν και σήμερα.

 

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές άνω των 16 ετών στα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και το βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις