Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ζέττα Μακρή για Μουσικό Σχολείο Ιλίου: Συγκινητική η αντίδραση των μαθητών

Ζέττα Μακρή για Μουσικό Σχολείο Ιλίου: Συγκινητική η αντίδραση των μαθητών

Για το περιστατικό στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου με τον καθηγητή που προσέβαλε μαθητή που φορούσε φούστα, μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”. 

Το Υπουργείο Παιδείας έχει διατάξει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες, ενώ ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε το μουσικό σχολείο Ιλίου για να ενημερωθεί από την διευθύντρια.

Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας όταν οι συμμαθητές του μαθητή, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την στάση του καθηγητή, την Τετάρτη πήγαν στο σχολείο φορώντας φούστα τα αγόρια και παντελόνι με γραβάτα τα κορίτσια.

Οι μαθητές του μουσικού σχολείου, δημοσιοποίησαν οι ίδιοι το συμβάν, αναρτώντας αυτές τις φωτογραφίες τους στα social media, με τα αγόρια ντυμένα κορίτσια και τα κορίτσια αγόρια.

Με το σύνθημα «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» οι ανήλικοι θέλησαν να υποστηρίξουν τον συμμαθητή τους και να ενθαρρύνουν την ελευθερία της έκφρασης.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή χαρακτήρισε συγκινητική και αφοπλιστική την αντίδραση των μαθητών, ενώ απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση αναφορικά με τον εν λόγω καθηγητή, προτού ολοκληρωθεί η έρευνα, ώστε να μην ειπωθεί κάτι «ανακριβές».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις