Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζωγράφου: Βίντεο από τη δράση των ληστών που «ξάφριζαν» μίνι μάρκετ και πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών

Ζωγράφου: Βίντεο από τη δράση των ληστών που «ξάφριζαν» μίνι μάρκετ και πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών

Βίντεο από τη δράση ληστών που έκλεβαν μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ και πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών στην περιοχή του Ζωγράφου έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι νεαροί είχαν γίνει ο «φόβος και ο τρόμος» των μίνι μάρκετ και σούπερ μάρκετ στου Ζωγράφου, με τη δράση τους να ξεκινά τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2023. Υπάρχει ακόμα ένας που αναζητείται.

Δύο δράστες των ληστειών συνελήφθησαν το Σάββατο 12 Απριλίου βγαίνοντας με αυτοκίνητο από τις εστίες Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, όπου είχαν μπει για να ξεφύγουν μετά από ληστεία σε Πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών.

Στο βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας πρακτορείου, φαίνονται οι δράστες να μπαίνουν στο κατάστημα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και να παίρνουν ό,τι βρουν.

Στην συνέχεια πέφτουν με φόρα πάνω στην τζαμαρία και τη σπάνε για να διαφύγουν. Μια γυναίκα που ήταν απ’ έξω, τρέχει έντρομη.

Πως δρούσαν

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΑΣ, οι δράστες συμμετείχαν σε τουλάχιστον 11 κλοπές.

Ο 19χρονος πήγαινε στα μαγαζιά και με απειλή του μαχαιριού έκανε τις ληστείες. Ο 21χρονος είχε το ρόλο του οδηγού, και μάλιστα άλλαζαν τα αυτοκίνητα προκειμένου να είναι πιο δύσκολος ο εντοπισμός τους.

Στις έρευνες που έκανε η ΕΛΑΣ βρήκε ένα μαχαίρι, ένα πλαστικό γάντι που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες, 200 ευρώ και ένα κινητό.

Το αυτοκίνητο στο οποίο εντοπίστηκαν, ανήκει στον 21χρονο.

 

Ρεπορτάζ: Άρια Καλύβα, Δημήτρης Πώποτας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις