Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Η ΔΕΗ κατεβάζει τον διακόπτη στην εμβληματική Χαλυβουργική

Η ΔΕΗ κατεβάζει τον διακόπτη στην εμβληματική Χαλυβουργική

Η Χαλυβουργική εντέλει δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΔΕΗ να προβεί σε κατάθεση προτάσεων για διακανονισμό του χρέους της, με αποτέλεσμα πλέον ο χρόνος να μετρά αντίστροφα μέχρι η ΔΕΗ να διακόψει την ηλεκτροδότηση της εταιρείας.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Χαλυβουργικής ανέρχονται στα 31,4 εκατ. ευρώ, κάτι που την καθιστά δεύτερο μεγαλύτερο βιομηχανικό μεγαλοφειλέτη, πίσω από το υπέρογκο βέβαιο χρέος της ΛΑΡΚΟ.

Εφόσον τηρηθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα των σχετικών προβλεπόμενων διαδικασιών, λόγω της μη ανταπόκρισης της Χαλυβουργικής, τότε από την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου η Χαλυβουργική θα παύσει να ηλεκτροδοτείται.

Εξάλλου, η Διοίκηση της ΔΕΗ απέστειλε και σχετική ενημερωτική ειδοποίηση προς τον μάλλον “απρόθυμο” όσο αφορά στην επιβολή τέτοιων μέτρων, ΑΔΜΗΕ.  Την Δευτέρα (10/12) η διοίκηση της Χαλυβουργικής όφειλε να προσκομίσει στην ΔΕΗ προτάσεις που θα αποτελούσαν δυνητικά την βάση ενός διακανονισμού, ωστόσο ουδείς εμφανίσθηκε, οπότε η εμβληματική βιομηχανία, που κάποτε οι εργαζόμενοί της με περηφάνεια ανέφεραν ότι είναι η “βιομηχανία που έχτισε την Ελλάδα” να κινδυνεύει με άμεση διακοπή ρεύματος.

Ενέργεια Τελευταίες ειδήσεις