Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ΗΡΩΝ απορροφά τους πελάτες της Green

Η ΗΡΩΝ απορροφά τους πελάτες της Green

Η έντονη κινητικότητα που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, έφερε ένα ακόμη deal. Η εταιρία ΗΡΩΝ του ομίλου ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ απορροφά το πελατολόγιο της Green και πλέον το ποσοστό της στην αγορά ξεπερνά το 6% και είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρία στον κλάδο.

Σύντομα αναμένεται το σχετικό deal να λάβει και την τυπική έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οι σχετικές συζητήσεις για συνεργασία των δύο εταιρειών βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες, ήδη από τον περασμένο Ιούνιο όταν και έγινε γνωστή μια άλλη συμφωνία με διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ του ομίλου της Motor Oil και της NRG. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη εξαγόρασε το 90% της NRG.

Σε αντίθεση με την εξαγορά της NRG, ο Ήρων κατέληξε σε συμφωνία συνεργασίας με τη Green, για την απορρόφηση των πελατών της δεύτερης, η οποία σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο αγοράς του ενεργειακού χρηματιστηρίου είχε μερίδιο 0,51%. Ως γνωστόν η Green, συμφερόντων Β. Βασιλειάδη, με έδρα τον Πειραιά, είχε εστιάσει την ανάπτυξή της στους πελάτες της μέσης τάσης εκεί όπου είχε και τη μεγαλύτερη δυναμική και παρουσία, με πάνω από 5 χιλιάδες μετρητές.

Από την πλευρά του η ΗΡΩΝ, πάντα σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο του ενεργειακού χρηματιστηρίου τον Οκτώβριο αναδείχθηκε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που ξεπέρασε το φράγμα του 5% με 5,1%, χωρίς να περιλαμβάνονται οι πελάτες της Green.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοεμβρίου, η εταιρεία εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει μερίδιο αγοράς της τάξης του 6% με την τυπική έγκριση της συμφωνίας για την απορρόφηση των πελατών της Green.
Στην αγορά εκτιμάται ότι ο κύκλος των συμφωνιών συνεργασίας, των εξαγορών και των συγχωνεύσεων ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί και ότι θα υπάρξει συνέχεια.

Η επίσημη ανακοίνωση

Σε επίσημη σημερινή ανακοίνωση η ΗΡΩΝ αναφέρει:
Ο ΗΡΩΝ, ο κορυφαίος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου προχωρά σε μια στρατηγική συνεργασία με την GREEN.
Πιο συγκεκριμένα, η ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε., εταιρεία του Ομίλου ΗΡΩΝ πρόκειται να αποκτήσει τον έλεγχο τμήματος της επιχείρησης Greek Environmental and Energy Network (GREEN), μέσω της μεταβίβασης των πελατών λιανικής της GREEN, υπό την αίρεση της συμφωνίας των πελατών αυτών και τη σχετική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Με βάση τις παραπάνω συνθήκες, οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν την επιτυχημένη τους πορεία στην αγορά ενέργειας ως σύμμαχοι, δίνοντας βαρύτητα σε ξεχωριστές για την καθεμία δραστηριότητες. Ο ΗΡΩΝ, θα υποδεχθεί το πελατολόγιο της GREEN, έχοντας ως αντικείμενο εργασιών την παραγωγή και την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Η GREEN θα συνεχίσει απρόσκοπτα τις δραστηριότητές της ενισχύοντας την ήδη ισχυρή της παρουσία στον τομέα της εμπορίας ενέργειας στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μέσα από τη στρατηγική αυτή συνεργασία θα δοθεί η δυνατότητα στους πελάτες της GREENνα ενταχθούν στο πελατολόγιο του ΗΡΩΝΑ, εξασφαλίζοντας προνομιακές τιμές και άριστες υπηρεσίες.
Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί τη νέα εποχή που διανύουμε στην αγορά ενέργειας, που προστάζει τις εταιρείες να ακολουθήσουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις του κλάδου.
Προσμετρώντας πολλά χρόνια εμπειρίας, οι δυο εταιρείες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την ισχυροποίηση της παρουσίας τους, σε διαφορετικούς τομείς στην αγορά της ενέργειας. Η στρατηγική αυτή συνεργασία θα αποτελέσει τη βάση μιας μακράς και εποικοδομητικής συμμαχίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Απώτερος σκοπός είναι η μεγιστοποίηση του οφέλους και η βελτίωση της εμπειρίας του τελικού καταναλωτή.

Του Θανάση Παπαδή

Ενέργεια Τελευταίες ειδήσεις