Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

H βιοκλιματική ανάπλαση ξεκινά με ελεγχόμενη στάθμευση

O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης
O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με μέλη της Διοίκησης, υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και τους εκπροσώπους των συλλόγων του Κέντρου Αμαρουσίου.

Με τη στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου και των συλλόγων του Κέντρου της πόλης ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες για την κατασκευή της βιοκλιματικής ανάπλασης και την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η συνάντηση του δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με στελέχη της Διοίκησης, και υπηρεσιακών παραγόντων με εκπροσώπους των συλλόγων του κέντρου της πόλης, ενόψει της έναρξης των εργασιών υλοποίησης των έργων, έδειξε…ομοφωνία και ομοψυχία.

 
 «Μετά την υπογραφή των συμβάσεων περνούμε άμεσα στη φάση υλοποίηση του έργου κατασκευής της βιοκλιματικής ανάπλασης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου και παράλληλα στην υλοποίηση του έργου ελεγχόμενης στάθμευσης, δύο σημαντικές παρεμβάσεις που θα δώσουν νέα πνοή στο κέντρο της πόλης, θα λειτουργήσουν προς όφελος της αγοράς του Αμαρουσίου αλλά και θα δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους του Κέντρου της πόλης» είπε ο δήμαρχος της πόλης.
 
Στους στόχους της εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι να αποφευχθεί η μακροχρόνια στάθμευση στο κέντρο της πόλης που λειτουργεί ζημιογόνα για την αγορά και να ισχύσουν σαφείς απαράβατοι κανόνες για τα σταθμευμένα οχήματα.
 
Όσον αφορά στη βιοκλιματική ανάπλαση κατέστη σαφές ότι θα διαφυλαχθεί το πράσινο και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών «η ιστορική πλατεία της πόλης στην είσοδο του Αμαρουσίου θα αποτελέσει πύλη προσέλκυσης επισκεπτών και κατοίκων».
 
Οι εκπρόσωποι των εταιριών που έχουν αναλάβει την κατασκευή των έργων παρουσίασαν τις τεχνικές λεπτομέρειες και απάντησαν στα ερωτήματα των συμμετεχόντων στη συνάντηση.
 
Όσον αφορά στη βιοκλιματική ανάπλαση το έργο θα υλοποιηθεί τμηματικά με σκοπό την όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση των καταστημάτων και των κατοίκων του Κέντρου. Το έργο θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγίας Λαύρας λόγω της ηπιότερης εμπορικής κίνησης ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων που πλησιάζουν.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε