Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Αντίδοτο στα απόβλητα, η ανακύκλωση λέει η Κύμη

Ξεκίνησε τον Απρίλιο με την ελπίδα ότι θα μπει τέλος στην θλιβερή πραγματικότητα των παράνομων χωματερών.

Ξεκίνησε τον Απρίλιο με την ελπίδα ότι θα μπει τέλος στην θλιβερή πραγματικότητα των παράνομων χωματερών.

 
Η ανακύκλωση αφορά τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Θα τοποθετηθούν 35 κάδοι στο Αλιβέρι, 25 στην Κύμη, 10 στις Κονίστρες, 10 στο Αυλωνάρι, 10 στα Κριεζά.
 
Θα ανακυκλώνονται τα εξής υλικά:
 
-Χαρτί, διάφορες συσκευασίες (απορρυπαντικά, χαρτοκιβώτια, κτλ), αλουμίνιο, κουτιά από αναψυκτικά και μπύρες, λευκό σίδερο (κονσέρβες δηλαδή, κουτιά από βιομηχανίες: το γάλα εβαπορέ, τους πολτούς  ντομάτες),
 
-Γυαλί (ότι έχει να κάνει με μπουκάλια που χρησιμοποιούμε για λάδι, για τρόφιμα, για ποτά και τέλος πλαστικό (συσκευασίες από μπουκάλια νερού, γιαούρτια, αφρόλουτρα, σακούλες, περιτυλίγματα κ.α.).
 
Όπως μας πληροφορεί ο κ. Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Οξυλίθου υπάρχει ενθουσιασμός κι ανταπόκριση από τον κόσμο.
 
«Θέλουν να γίνει κάτι και να αλλάξει η κατάσταση με τα απόβλητα. Δυστυχώς η ανυπαρξία χρηματοδοτήσεων αναγκάζει την τοπική αυτοδιοίκηση, να αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τα δικά της μέσα που δεν επαρκούν. Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο, σε μια τόσο όμορφη περιοχή, όπως είναι η περιοχή της Κύμης να κάνει μπάνιο ο κόσμος και να βλέπει τέτοια φαινόμενα» λέει ο κ. Τριανταφύλλου. 
 
 
Καθαρισμός στις παραλίες
 
Με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου της Κύμης μαθητές και δάσκαλοι των σχολείων καθάρισαν τις παραλίες της περιοχής.

 
Η εθελοντική προσπάθεια και οι πρωτοβουλίες των κατοίκων το επόμενο διάστημα αναμένεται αν αφυπνίσουν το ενδιαφέρον της πολιτείας έτσι ώστε να βοηθήσει την περιοχή.
 
Όπως μας λέει ο πρόεδρος της Κοινότητας του Οξύλιθου αν και η περιοχή έχει πληγεί από τις πυρκαγιές δεν έχει γίνει καμία δεντροφύτευση.
 
Τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής είναι και η ανυπαρξία βιολογικών καθαρισμών και αποχετεύσεων.
 
«Θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια από μεριά της πολιτείας σε αυτό το θέμα στο οποίο η Ελλάδα μας μειονεκτεί, οι δήμοι μας έχουν μείνει πίσω γιατί έχει να κάνει με την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα. Δεν θα έχουμε να πίνουμε νερό αύριο» λέει ο κ. Τριανταφύλλου.
 

Ανακύκλωση Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε