Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Διαγωνισμός για κάδους ανακύκλωσης και απορριμματοφόρο

Διαγωνισμός για κάδους ανακύκλωσης και απορριμματοφόρο

Την Δευτέρα λήγει η προθεσμία παραλαβής των προσφορών για τον εξοπλισμό ανακύκλωσης που χρειάζεται ο δήμος Βέροιας. Θέλοντας να ενισχύσει μια σημαντική περιβαλλοντική δράση, προωθεί την ανακύκλωση και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία της πόλης.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την προμήθεια  200 κάδων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών 1100 lt.., 30 απορριμματοδεκτών ανακυκλώσιμων υλικών κι ενός μικρού απορριμματοφόρου.

Πηγή χρηματοδότησης είναι το Πράσινο Ταμείο, Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση», 2012.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Δημοτικό κατάστημα Βέροιας και στο γραφείο Προμηθειών (γραφ.1), την 22η του μηνός Οκτωβρίου, ώρα 11:00 π.μ, κατά την οποία λήγει η προθεσμία παραλαβής των προσφορών και αρχίζει η διαδικασία της αποσφράγισης.

Οι Δήμοι του Νομού Ημαθίας αντιλαμβανόμενοι το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η περιοχή, με τη συνεχιζόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση λόγω της ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων και προκειμένου να εναρμονιστούν με τις διατάξεις της Ελληνικής κι Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας αποφάσισαν την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας.

Συνεργάστηκαν με την Ελληνικής Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και 7 χρόνια μετά, οι κάτοικοι της Βέροιας πλέον έχουν κατανοήσει την ανάγκη της ανακύκλωσης.

Όμως, υπάρχουν προβλήματα.

Η Βέροια λόγω της παλαιότητας κτίσης της αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα οδικού δίκτυο εντός του πολεοδομικού ιστού της, στενοί δρόμοι, δυσπρόσιτα σημεία, έντονες κλίσεις δρόμων, με συνέπεια να δυσχεραίνεται η συλλογή των απορριμμάτων με τα συμβατικά απορριμματοφόρα που διαθέτει ο δήμος.

Με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης.

Σε αυτά τα δυσπρόσιτα μέρη της πόλης η ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο.

Στόχος είναι ο εφοδιασμός του αστικού κέντρου με νέους κάδους ανακύκλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.veria.gr/dimos/prokirikseis/2851-2012-10-12-08-31-04
 

Ανακύκλωση Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε