Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Επιχείρηση “σκούπα” για τους μπλε κάδους (φωτογραφίες)

Επιχείρηση “σκούπα” για τους μπλε κάδους (φωτογραφίες)

Επιχείρηση-σκούπα πραγματοποίησαν σήμερα συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου της «πειρατείας» των μπλε κάδων.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή πλησίον του Μεγάρου Μουσικής και του Ποσειδώνιου Αθλητικού κέντρου.

Στην εξόρμηση συμμετείχαν κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, οργανικές μονάδες της Ανακύκλωσης και Καθαριότητας και απόσπασμα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., ενώ την επιχείρηση, συντόνιζαν οι Αντιδήμαρχοι, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα και Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Κατά τη διάρκειά της αιφνιδιαστικής εξόρμησης, διενεργήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ έλεγχος στοιχείων στους οικονομικούς μετανάστες που διέμεναν σε αυτοσχέδια πρόχειρα και ετοιμόρροπα υπαίθρια καταλύματα, τα οποία μετά την αποχώρησή τους, κατεδαφίστηκαν.

Όπως διαπιστώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο είχε συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος απορριμμάτων, ακαθαρσίες και πλήθος τρωκτικών, ενώ οι συνθήκες αποτελούσαν κίνδυνο για την δημόσια υγεία, καθώς ο παρακείμενος χώρος χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης οχημάτων.
 

Στη συνέχεια το κλιμάκιο Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε σε γενική εκκαθάριση του χώρου και με τη συνδρομή ειδικού συνεργείου που διέθετε φορτωτή, δύο φορτηγά αυτοκίνητα και τρία δορυφορικά μικρά φορτηγά, πραγματοποιήθηκε αποκομιδή των απορριμμάτων.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν τρεις τόνοι απορριμμάτων τα οποία καταστράφηκαν στο σπαστήρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και 1,5 τόνος ανακυκλώσιμων υλικών που θα οδηγηθούν προς ανακύκλωση.

Η εκκαθάριση του συγκεκριμένου σημείου αποτελούσε αίτημα των κατοίκων της περιοχής λόγω του κινδύνου σε βάρος της Δημόσιας Υγείας αλλά και υποβάθμισης της περιοχής.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι να ολοκληρωθεί η συνολική εξυγίανση του χώρου και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρασίνου και Ελευθέρων χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης θα ακολουθήσουν έργα ανάπλασης, πρασίνου και ένταξης στον αστικό ιστό προς χρήση των δημοτών.

 

Ανακύκλωση Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε